Η φήμη του Στρος-Καν και οι γυναίκες

Μια πρώην γαλλίδα υπουργός έκανε λόγο σήμερα για τη φήμη του Ντομινίκ Στρος-Καν ως "γυναικά" και "ελευθεριάζοντος", δηλώνοντας ότι "υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά μεταξύ αυτού και του σεξουαλικού παραπτώματος ή εγκλήματος", για το οποίο ο επικεφαλής του ΔΝΤ κατηγορείται στις ΗΠΑ.

"Αυτό που αληθεύει είναι ότι ο Ντομινίκ Στρος-Καν είχε πάντα τη φήμη ενός άνδρα που τού αρέσουν οι γυναίκες, ακόμη και του ελευθεριάζοντος", δήλωσε στο ραδιόφωνο RTL
η Ελιζαμπέτ Γκιγκού, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης. Η φήμη του αυτή είναι "πολύ γνωστή σε όλο τον κόσμο", πρόσθεσε.

"Ωστόσο υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά μεταξύ αυτού και του σεξουαλικού παραπτώματος ή εγκλήματος, όπου είναι επιβεβλημένη μια αδιάλλακτη αυστηρότητα", εξήγησε.

"Υπάρχει μια πολύ μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη φήμη του γυναικά, την οποία είχε, που ήταν βεβαιωμένη, την οποία αποδεχόταν ο ίδιος και αποδεχόταν και η σύζυγός του" και "στην κατηγορία με την οποία βαρύνεται, που είναι σοβαρή, πολύ σοβαρή, του σεξουαλικού παραπτώματος ή εγκληματικής πράξης. Είναι κάτι πολύ διαφορετικό", τόνισε.

Η Ελιζαμπέτ Γκιγκού είναι το πρώτο στέλεχος του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος που μίλησε δημόσια για την πλευρά αυτή του 62χρονου Στρος-Καν.

Μέχρι τώρα οι σοσιαλιστές, η πολιτική οικογένεια του Στρος-Καν, δείχνουν μεγάλη επιφυλακτικότητα όσον αφορά την κατηγορία της απόπειρας βιασμού η οποία τού απαγγέλθηκε στις ΗΠΑ, επικαλούμενοι κυρίως την αρχή του τεκμηρίου της αθωότητας.
Πρέπει να πάρει μια απόφαση για το μέλλον του
Ο επικεφαλής της Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση, "θα πρέπει να πάρει μια απόφαση για το μέλλον του", τόνισε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ.

"Πιστεύω πως ο Ντομινίκ Στρος-Καν θα πρέπει να πάρει μια απόφαση για το μέλλον του, αλλά προφανώς βρίσκεται σε πολύ-πολύ δύσκολη κατάσταση", υπογράμμισε ο Χέιγκ στον ιρλανδικό ραδιοφωνικό σταθμό RTE στο Δουβλίνο.

Ο Χέιγκ συνοδεύει την βασίλισσα Ελισάβετ στην ιστορική επίσκεψή της στην Ιρλανδία.

Σε ερώτηση αν ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ πρέπει να παραιτηθεί, ο Χέιγκ απάντησε πως η βρετανική κυβέρνηση "δεν έχει λάβει ακόμα θέση" για το θέμα αυτό. Η θητεία του Στρος-Καν λήγει το 2012.

"Είναι πολύ σημαντικό το ΔΝΤ, το οποίο χειρίζεται αυτή τη στιγμή τόσα θέματα, να μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες", υπογράμμισε ο Χέιγκ.

"Γνωρίζω πως το προσωπικό και τα άλλα ηγετικά στελέχη του ΔΝΤ εργάζονται σκληρά για να ξεπεραστεί (η κρίση)", πρόσθεσε.
Ο συνήγορος αρνείται να πει ποιες είναι οι προθέσεις του
Ο συνήγορος του Ντομινίκ Στρος Καν στην Ουάσιγκτον, Ουίλιαμ Τέιλορ, αρνήθηκε σήμερα να πει ποιες είναι οι προθέσεις του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σχετικά με το μέλλον του στην ηγεσία του Οργανισμού.

"Δεν έχω κάποιο σχόλιο για αυτό", δήλωσε ο κ. Τέιλορ ερωτηθείς τ
Keywords
Τυχαία Θέματα