«Η μαγική φλογέρα»

Την Κυριακή, 1η Μαΐου 2011, η Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ (ΕΚΜΜ) θα φιλοξενήσει μουσική εκδήλωση παρουσίασης του παιδικού βιβλίου και CD στην ελληνική γλώσσα "Η μαγική φλογέρα". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 3 μ.μ. έως τις 6 μ.μ. στο Ελληνικό Κοινοτικό Κέντρo.

H παιδική χορωδία Chroma Musika/Σωκράτης, μαζί με έξι μέλη από "Τα Ζουζούνια", θα εκτελέσουν μια επιλογή τραγουδιών από το CD που συνοδεύει το βιβλίο. Παρουσιάσεις θα γίνουν από τη συγγραφέα του βιβλίου Χριστίνα Μανιά και από τον συνθέτη του CD Γιάννη
Γεωργαντέλη, ενώ θα μιλήσει επίσης και η Κατερίνα Γιαννίκου, καλλιτεχνική διευθύντρια του παιδικού συγκροτήματος "Τα Ζουζούνια".

Για τα παιδιά της παιδικής χορωδίας Chroma Musika/ Σωκράτης, η Μαγική Φλογέρα είναι ένα ακόμα έργο που προστίθεται στο αυξανόμενο ρεπερτόριό τους.

Η Chroma Musika υπό τη διεύθυνση του τενόρου Δημήτρη Ηλία και της σοπράνο Μαρίας Διαμαντή ίδρυσε τη Χορωδία το 2004 για να δημιουργήσει ευκαιρίες για παιδιά ελληνικής καταγωγής στο Μόντρεαλ να τραγουδήσουν στα ελληνικά με φημισμένες συμφωνικές ορχήστρες του Μόντρεαλ και να μάθουν πώς παράγεται η μουσική. Η ορχήστρα ηχογράφησε το πρώτο τους CD, "Ο Εγωιστής Γίγαντας" τον ίδιο χρόνο και το 2008 συνέχισαν με δύο ακόμα: "Οι Μικροί Φυγάδες, και "Το Καρναβάλι των Θαυμάτων και των Τεράτων".

Τα περισσότερα παιδιά της χορωδίας είναι μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο "Σωκράτης", ένα τρίγλωσσο δημοτικό σχολείο, το οποίο λειτουργεί η Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως σε αυτή τη καναδοελληνική συμπαραγωγή, τους κύριους ρόλους ερμηνεύουν ο τενόρος Δημήτρης Ηλίας, η σοπράνο Μαρία Διαμαντή, η Μαριλένα Σπίνουλα και ο Μάκης Παπαγαβριήλ. Μέρος του έργου θα παρουσιαστεί στο Δημαρχείο του Μόντρεαλ.
Keywords
Τυχαία Θέματα