Η μεταφυσική στην Αρχαία Αίγυπτο

Διεθνές συνέδριο με θέμα «Αρχαία Αιγυπτιακή Επιστήμη και Μεταφυσική: η πεμπτουσία των Θρησκευτικών Αλληγοριών και οι Ρίζες της Επιστημονικής Σκέψης» πραγματοποιείται την Παρασκευή, 6 Μαΐου, στην Πατριαρχική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρείας, υπό την αιγίδα του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεοδώρου Β'.

Η οργανωτική επιμέλεια του συνεδρίου ανήκει στη Δρα Αμάντα-Αλίκη Μαραβέλια, επιστημονική συνεργάτιδα του Κέντρου Αιγυπτιολογικών Σπουδών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.

Στόχος του συνεδρίου, είναι να ιχνηλατήσει
και να αξιολογήσει την αρχαία αιγυπτιακή κοσμοθεωρία και θρησκεία, καθώς και τις προεπιστημονικές απόπειρες των αρχαίων Αιγυπτίων να κατανοήσουν τόσο τον κόσμο που τους περιέβαλλε, όσο και την ίδια τους την ύπαρξη.

Ανάμεσα στα θέματα που θα τεθούν επί τάπητος, είναι το μεταφυσικό υπόβαθρο της αρχαίας αιγυπτιακής θρησκείας στην αρχαία αιγυπτιακή αστρονομία, τα μαθηματικά και την ιατρική. Επιπλέον θα αναλυθεί η διαδραστικότητα Θρησκείας και Επιστήμης, όπως αυτή αποτυπώνεται στη σκέψη του ιερατείου και των φιλοσόφων.

Διεθνής ομάδα επιστημόνων θα αποκαλύψει άγνωστες πτυχές του θέματος, «παντρεύοντας αρχές της Αιγυπτιολογίας, της Αρχαιοαστρονομίας, της Αρχαιολογίας, της Ιστορίας και της Ανθρωπολογίας», όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου.

Οι εργασίες του συνεδρίου είναι ανοιχτές για το κοινό.
Keywords
Τυχαία Θέματα