Η πόλη Μάριμπορ, "Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2012"

Ο οργανισμός «Μάριμπορ 2012», που υλοποιεί το σχέδιο «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2012», θα λάβει το βραβείο προς τιμήν της Μελίνας Μερκούρη, ύψους 1,5 εκ. ευρώ, τη μόνη απευθείας χρηματοδότηση από την ΕΕ.

Το ινστιτούτο «Μάριμπορ 2012» έλαβε χθες αναλυτική έκθεση για την παρουσίαση των προετοιμασιών που κατέθεσε στις 27 Απριλίου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η ομάδα των οργανωτών είναι πλήρως προσηλωμένη στο σχέδιο, γεμάτη ενθουσιασμό και φιλοδοξίες, αναφέρουν οι Ευρωπαίοι ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες, αιτιολογώντας την απόφαση για τη χορήγηση των πόρων στη σλοβενική πόλη.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένη για την απόφαση των Βρυξελλών, καθώς αποδεικνύει ότι πάμε καλά στην πορεία επιτυχούς υλοποίησης του σχεδίου», δήλωσε η γενική διευθύντρια του οργανισμού, Σούζανα Ζίλιτς Φίσερ.

Το βραβείο θα λάβει και η πορτογαλική πόλη Γκιμαράες, η οποία επίσης θα είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2012, δήλωσε πηγή από τις Βρυξέλλες.

Ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Πολιτισμού ξεκίνησε το 1985 από το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ, με πρωτοβουλία της Ελληνίδας Υπουργού Πολιτισμού, Μελίνας Μερκούρη.
Keywords
Τυχαία Θέματα