Η Σαουδική Αραβία θα περιορίσει τις άδειες εργασίας

Η Σαουδική Αραβία δεν θα ανανεώσει τις άδειες εργασίας ξένων εργαζομένων που έχουν μείνει έξι χρόνια στη χώρα, στο πλαίσιο ενός σχεδίου για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για τους πολίτες της, φέρεται ότι δήλωσε σήμερα ο σαουδάραβας υπουργός Εργασίας.

"Η τρέχουσα κατάσταση απαιτεί ισχυρή συνεργασία ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ιδιωτικό τομέα για την επίλυση του προβλήματος της ανεργίας, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ψάχνουν για δουλειά", δήλωσε ο υπουργός Άντελ Φακιέχ, σύμφωνα με την παναραβική εφημερίδα "Αλ-Χαγιάτ".

Ο Φακιέχ δεν είπε πότε θα εφαρμοστεί
η απόφαση ή αν θα ισχύσει για όλους τους ξένους εργαζόμενους ή για συγκεκριμένες εργασίες.

Η ανεργία μεταξύ των πολιτών του βασιλείου, το οποίο διαθέτει πάνω από το ένα πέμπτο των παγκόσμιων πετρελαϊκών αποθεμάτων και είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγός πετρελαίου στον κόσμο, είναι σήμερα 10,5%, δήλωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι 28% των ανέργων είναι γυναίκες και 40% απόφοιτοι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο Φακιέχ διευκρίνισε πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν οκτώ εκατομμύρια ξένοι εργαζόμενοι στο βασίλειο, από τους οποίους έξι εκατομμύρια εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Τα εμβάσματα που στέλνουν οι ξένοι εργαζόμενοι στο εξωτερικό ανέρχονται συνολικά σε 100 δισεκατομμύρια ριάλ (18,7 δισεκ. ευρώ) ετησίως, πρόσθεσε.
Keywords
Τυχαία Θέματα