Ιστορίες για αγρίους και ανάπτυξης

Γράφει ο Νίκος Καραμπάσης

«Ιστορίες για αγρίους» τα περί επιστροφής στη δραχμή, χρεωκοπίας και ένα σωρό άλλες σαχλαμάρες από «ευφάνταστους σεναριολόγους» αυτών των ημερών. Τα είπε καθαρά χθες ο πρωθυπουργός. Ευτυχώς θα χάσουν "μέχρι την τελευταία τους δεκάρα" ΟΛΟΙ οι κερδοσκόποι που πόνταραν τα φράγκα τους στην ελληνική χρεωκοπία. Ευτυχώς θα διαλυθεί "εις τα εξ ων συνετέθη" ΟΛΟ το σάπιο "νταβατζιλίδικο - αεριτζίδικο μετριοκρατικό σύστημα"
που κυριάρχησε τα τελευταία 40 χρόνια στην Ελλάδα. Αυτές είναι δυο "ντεντερμινιστικές διαδικασίες" που δεν μπορούν να ανακοπούν από καμία δύναμη. Γι αυτό και οι οπαδοί της "χρεωκοπίας" επιθυμούν την...διάλυση (της χώρας). Μόνο που η δυναμική είναι προς την...Ανάπτυξη. Προφανώς με νέες δυνάμεις, πρόσωπα, συσχετισμούς, προοπτικές. Και ταχύτατα, με σχέδιο και σοβαρότητα. Κι αν δεν φτάνουν οι δικές μας δυνάμεις (και "μυαλά") συμβάλλουν πολλοί "από έξω". Η...επόμενη ημέρα (που δεν είναι και τόσο μακρυά) μπορεί να είναι "μια άλλη πολύ καλλίτερη ημέρα". Μετά τη νύχτα, ξημερώνει. Μετά την καταιγίδα, έρχεται η νηνεμία. Μετά την οργή και τον θυμό, το κάλμα. Κλαίμε σήμερα γιατί κάναμε πολλά λάθη. Αλλά ΟΛΕΣ οι δυνάμεις που αγαπούν αυτόν τον τόπο (ανεξάρτητα που γεννήθηκε ο καθένας και τι παρακαταθήκες κουβαλά) θέλουν την Ελλάδα στον σύγχρονο κόσμο, φρέσκια, δυνατή και πρωτοπόρα. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε μουχλιάσει, σαπίσει και βραχυκυκλώσει σε λάθος δρόμους και μονοπάτια (σαν χώρα - κυρίως για το "δημόσιο" που φτιάξαμε). Τον Ιούνιο θα ληφθούν "οι οριστικές αποφάσεις" για "λύση πακέτο" στα πλαίσια της ευρωζώνης, που θα αφορούν και τα οικονομικά της Ελλάδας. Πρέπει να πέσει ΧΡΗΜΑ στην αγορά, να καταργηθούν ΟΛΕΣ οι αγκυλώσεις του δημόσιου, να δοθεί τεράστια έμφαση στις επενδύσεις (κάθε είδους)και να επανεκκινήσει η οικονομία και η κοινωνία σε νέες βάσεις και προοπτικές.
Το γεγονος οτι η κοινωνία δείχνει ανοχή, αντοχή, υπομονή και κατανοεί τις προσπάθειες της κυβέρνησης απλά υπογραμμίζει οτι ΟΛΟΙ γνωρίζουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι συνέβη, τι συμβαίνει και τι θα συμβεί εαν πετύχει το εγχείρημα. ΟΛΟΙ ξέρουμε τι "μπουρδέλο" κράτος είχαμε φτιάξει. ΟΛΟΙ ξέρουμε οτι αυτή η κατάσταση ΔΕΝ πήγαινε άλλο. Μόνο που το...στέγνωμα της τσέπης έφτασε στα όρια της πλέον και στον ιδιωτικό τομέα. Αρα, από Ιούνιο βουρ για ανάπτυξη με κάθε τρόπο...Το 2011 είναι η καθοριστική χρονιά. Φέτος πρέπει να κερδηθεί το στοίχημα. Ακόμη πιο δυνατά, ακόμη πιο αποφασιστικά, ακόμη πιο γρήγορα...Και δεν είναι θέμα κανενός ΠΑΣΟΚ ή άλλου κόμματος. Είναι "πατριωτικό καθήκον" ΟΛΩΝ μας να συμβάλουμε στην "επόμενη ημέρα".
Keywords
Τυχαία Θέματα