"Κέντρο της τρομοκρατίας" το Πακιστάν

Ο ινδός υπουργός Εσωτερικών Π.Σινταμπαράμ δήλωσε σήμερα ότι το Πακιστάν έχει γίνει ένα "εύθραυστο" κράτος και ότι είναι "το κέντρο της τρομοκρατίας". "Είναι κοινοτοπία να πει κανείς ότι η Ινδία αντιμετωπίζει ίσως τις πιο δύσκολες συνθήκες γειτνίασης στον κόσμο. Το παγκόσμιο κέντρο της τρομοκρατίας βρίσκεται στην άμεση ακτίνα γειτνίασής της από τα δυτικά", τόνισε ο υπουργός πριν από τις συνομιλίες του στο Νέο Δελχί με την αμερικανίδα υπουργό Εσωτερικής Ασφαλείας Τζάνετ Ναπολιτάνο.

"Σήμερα, διάφορες τρομοκρατικές ομάδες που δρουν από το
Πακιστάν, ανασυντάσσονται όλο και περισσότερο, η κοινωνία του Πακιστάν γίνεται όλο και πιο ριζοσπαστική και η οικονομία του, όπως και η κρατική του δομή, έχουν γίνει εύθραυστες", τόνισε ο ινδός υπουργός.
Καμιά απόδειξη ότι η πακιστανική ηγεσία γνώριζε που βρισκόταν ο μπιν Λάντεν
Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν "απολύτως καμιά απόδειξη" πως κάποιος "υψηλόβαθμος αξιωματούχος" του Πακιστάν γνώριζε που βρισκόταν ο Οσάμα μπιν Λάντεν.

"Δεν υπάρχει απολύτως καμιά απόδειξη ότι κάποιος από τα ανώτατα κλιμάκια της πακιστανικής κυβέρνησης" γνώριζε που ήταν ο αρχηγός της αλ Κάιντα ο οποίος σκοτώθηκε στο Αμποταμπάντ του βορείου Πακιστάν σε αμερικανική επιχείρηση, τόνισε η Κλίντον σε συνέντευξη Τύπου στο Ισλαμπαμπάντ.

Η αμερικανίδα ΥΠΕΞ υπογράμμισε πως το Πακιστάν και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να κάνουν περισσότερα εναντίον της ισλαμιστικής ένοπλης δράσης και πρόσθεσε πως οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν φτάσει σε μια κρίσιμη καμπή.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η Χίλαρι Κλίντον είπε ότι ο έντονος αμερικανισμός που εκδηλώνεται στην πακιστανική κοινή γνώμη "δεν θα λύσει τα προβλήματα της χώρας", η οποία αντιμετωπίζει ένα κύμα αιματηρών επιθέσεων των ταλιμπάν που συνδέονται με την αλ Κάιντα.

"Το Πακιστάν πρέπει να καταλάβει πως ο αντιαμερικανισμός και οι θεωρίες συνωμοσίες δεν προσφέρουν τίποτε στην επίλυση των προβλημάτων", υπογράμμισε η ίδια.

Τέλος, η Κλίντον επανέλαβε πως οι ΗΠΑ είναι πάντα έτοιμες να στηρίξουν το Πακιστάν, σημαντικό σύμμαχό τους από το 2001 στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα