Κοζάνη: Ο τοπικός πόρος στο επίκεντρο

Ο τοπικός πόρος, που δίνεται από την πολιτεία στους νομούς που «φιλοξενούν» τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη, για την υλοποίηση έργων ανάπτυξης, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης των τεσσάρων δημάρχων του νομού Κοζάνης, που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Κοζάνης.

Οι Δήμαρχοι, Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου, Εορδαίας, Παρασκευή Βρυζίδου, Σερβίων - Βελβεντού, Βασίλης Κωνσταντόπουλος και Κοζάνης,
Λάζαρος Μαλούτας, συζήτησαν για τα αποτελέσματα της συνάντησης των μελών του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη και ειδικότερα για τις αλλαγές που εξετάζονται στο θέμα του τοπικού πόρου. «Η πρόταση που κατατέθηκε από το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων και αφορά στον τρόπο κατανομής του πόρου, αφήνει ανέγγιχτα τα ποσοστά κάθε δήμου στην τελική κατανομή, είτε αυτός είναι ενεργειακός είτε όχι», διευκρίνισε ο κ. Μαλούτας.

Οι τέσσερις δήμαρχοι ασχολήθηκαν, επίσης, με το νέο αυτοδιοικητικό τοπίο που διαμορφώθηκε μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη.
Keywords
Τυχαία Θέματα