ΛΑΟΣ: Ανάγκη για εθνική συνεννόηση

Νέα παρέμβαση για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης έκανε ο ΛΑΟΣ με ανακοίνωσή του, ενώ νωρίτερα ο Πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης είχε αφήσει αιχμές κατά των κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαρά.

Το απόγευμα
ο ΛΑΟΣ αναφερόμενος στη συζήτηση περί εθνικής συνεννόησης εξαπέλυσε επίθεση σε «κάποιους» που - σύμφωνα με το κόμμα - ενδιαφέρονται μόνο για την εξασφάλιση «πρόσκαιρων ψήφων» μέσω σύγκρουσης, αντί της συνεννόησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, ο πολιτικός κόσμος καλείται σήμερα να λάβει «σοβαρότατες αποφάσεις σε ένα εξαιρετικά ασόβαρο περιβάλλον». Εκτιμά ότι «η σύγκρουση εξασφαλίζει πρόσκαιρα ψήφους και η συνεννόηση κύρος».

Και καταλήγει:

«Είναι δυστύχημα το ότι κάποιοι ενδιαφέρονται μόνο για το πρώτο».

Αναφορικά, εξ άλλου, με τα σενάρια περί επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων, ο ΛΑΟΣ εκτιμά ότι τέτοιου είδους προτάσεις, ή σχέδια περί αναδιάρθρωσης ή επιμήκυνσης «δεν απαντώνται και πολύ περισσότερο δεν αποφασίζονται 'στο πόδι'».

Καλεί δε για εθνική συνεννόηση και για συναπόφαση των κομμάτων, λέγοντας ότι «δεν αποφασίζονται από ένα μόνο κόμμα, τη στιγμή που η όποια απόφαση αφορά στο μέλλον της χώρας, για αρκετές δεκαετίες».
Keywords
Τυχαία Θέματα