Μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν

Ευθύνες στον πρωθυπουργό για την κατάσταση στην οικονομία και την επιλογή του μνημονίου, επέρριψε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ. «Μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν. Όμως ο κ. Παπανδρέου
έχει καθοριστική ευθύνη για τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η ελληνική οικονομία και κοινωνία. Ορισμένες φορές όταν τον ακούω να λέει ότι τελικά δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα εξόδου από την κρίση, τελικά πρέπει να συνεχίζουμε να τα αλλάζουμε όλα, σαν να λέει ότι πρέπει να συνεχίζουμε να τα διαλύουμε όλα, δεν ξέρω αν πρέπει να εξοργιστώ ή να τον αγνοήσω. Και το λέω αυτό, διότι πριν από ένα χρόνο ήταν αυτός, ο οποίος πηγαίνοντας στο Καστελόριζο με ένα εξαιρετικό φόντο του λιμανιού, μας είπε ότι οδηγεί τη χώρα με την επιλογή του να οδηγήσει τη χώρα στην τρόικα και στο ΔΝΤ σε ένα ασφαλές λιμάνι. Αποδείχθηκε ότι αυτό το λιμάνι δεν ήταν ασφαλές, θα έλεγε κανείς ότι μας έβαλε στη δίνη ενός μεγάλου ανεμοστρόβιλου που τα έχει παρασύρει όλα».

Απαντώντας σε ερώτηση για το συνδικαλιστικό κίνημα και τη χθεσινή εικόνα στις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς, ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Μην τα περιμένουμε και όλα από τον κόσμο. Είναι απογοητευτική, διότι δεν εμπνέει και το συνδικαλιστικό κίνημα. Διότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα από τις χωριστικές συγκεντρώσεις. Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που έχουμε αυτό το φαινόμενο για την εργατική Πρωτομαγιά να κάνουμε 4 χωριστές συγκεντρώσεις. 'Αρα δεν φταίει ο κόσμος, δεν φταίνε οι εργαζόμενοι. Οι εργαζόμενοι όταν χρειάστηκε και με το παραπάνω έδωσαν πολύ μαζικό παρόν».

Σε άλλη ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Οι πρόωρες εκλογές δεν είναι επιλογή του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, κατά τη γνώμη μου και δεν είναι επιλογή γιατί, έχω την αίσθηση ότι, είναι παραδομένος ο πρωθυπουργός πλήρως, φοβισμένος και το μόνο που θα κάνει το επόμενο διάστημα είναι να ακολουθήσει πιστά και κατά γράμμα τις εντολές των πιστωτών και των τεχνοκρατών της τρόικας».
Keywords
Τυχαία Θέματα