Μαρκόπουλος: Αιχμάλωτη του χρέους η χώρα

«Η χώρα είναι αιχμάλωτη στο χρέος , στους πιστωτές της και την ανίκανη κυβέρνηση» υποστηρίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Κ. Μαρκόπουλος σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής». Ο κ. Μαρκόπουλος είπε ότι το γεγονός ότι το Μνημόνιο δεν βγαίνει αποτελεί δικαίωση για τον Αντ.
Σαμαρά και πρόσθεσε «η αποτυχία είναι διπλή. Πρώτη αποτυχία είναι η σύνθεση των μέτρων, δηλαδή η συνταγή.
Δεύτερη αποτυχία είναι η εφαρμογή του από την κυβέρνηση Παπανδρέου. Είναι ανίκανη να εφαρμόσει όσα σχεδίασε!».

Αναφερόμενος στο σχέδιο που θα παρουσιάσει ο πρόεδρος του κόμματος στις αρχές Μαΐου είπε ότι θα υλοποιεί την ελπίδα σε πρόγραμμα.

Συμπλήρωσε δε, «Απαιτείται μια νέα συμφωνία με τους πολίτες που να περιέχει στοιχεία ειλικρίνειας, σαφές χρονοδιάγραμμα τρόπου και στόχου και να ικανοποιεί το ανεκπλήρωτο όραμά μας για μια Ελλάδα δίκαιη, διάφανη, αξιοκρατική που δεν θα διώχνει τα παιδιά της».
Ανέφερε ότι η ΝΔ δεν έχασε άδικα τις εκλογές καθώς στελέχη της «προκάλεσαν πολύ το λαό και ευτυχώς η πόρτα έκλεισε ερμητικά γι αυτούς».

Σημείωσε πως η ΝΔ έχει χρέος να υπερασπίζεται την ιστορία της αλλά έχει και υποχρέωση απέναντι στο μέλλον να πάρει διαζύγιο από πρακτικές και νοοτροπίες που την κράτησαν δέσμια για πολλές δεκαετίες σε ένα παρωχημένο μοντέλο κόμματος αφισοκολλητών και χειροκροτητών».

Εκτίμησε ότι «οι εκλογές είναι τόσο κοντά όσο ποτέ».
« Είτε γιατί το ΠΑΣΟΚ θα έχει απώλεια σε κάποιο σχέδιο νόμου από βουλευτές του , είτε γιατί οι εκλογές θα αποτελέσουν απόδραση με δικαιολογίες, είτε επειδή κάποια στιγμή οι πολίτες θα εξεγερθούν, απαιτώντας καλύτερες εγγυήσεις για τα παιδιά τους».
Επιτέθηκε στον Γιώργο Καρατζαφέρη και την Ντόρα Μπακογιάννη αποκλείοντας ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας λέγοντας «όσοι επιβιώνουν παρασιτικά προς τη ΝΔ, υβρίζοντας την, είναι οι κρυφοί υφυπουργοί του Παπανδρέου με χαρτοφυλάκια δολιοφθοράς της ΝΔ.
Όμως, ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται».
Keywords
Τυχαία Θέματα