Με διαγραφές απειλεί ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ

Με διαγραφή προειδοποίησε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Μάριος Καρογιάν τα στελέχη του κόμματος που διαφωνούν με την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Βουλής, για την οποία η ψηφοφορία θα γίνει μεθαύριο Πέμπτη.

Μετά τη χθεσινή δήλωση του αναπληρωτή προέδρου του ΔΗΚΟ Γιώργου Κολοκασίδη, ότι διαφωνεί με την υποψηφιότητα του προέδρου του κόμματος, ο κ.
Καρογιάν ανακοίνωσε ότι θα θέσει θέμα ενώπιον των συλλογικών οργάνων του κόμματος. «Δυστυχώς είμαι αναγκασμένος να θέσω το θέμα της αντικομματικής συμπεριφοράς του κ. Κολοκασίδη στα συλλογικά όργανα του κόμματος» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση, προσθέτοντας ότι στην προσεχή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου θα καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση στη βάση της διαπίστωσης, ότι ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΚΟ έχει θέσει εαυτόν εκτός κόμματος.

Ο κ. Κολοκασίδης, με τη δήλωσή του, ζήτησε επανεκτίμηση της πολιτικής στο Κυπριακό και διακοπή της στήριξης του ΔΗΚΟ στην κυβέρνηση, αναφέροντας ότι ανεξάρτητα από τις προθέσεις του προέδρου του κόμματος, είναι δεδομένο ότι η κατοχή της προεδρίας της Βουλής από τον κ. Καρογιάν «βαθαίνει τη συνεργασία και ξαναζωντανεύει την υποχρέωση του κόμματος για στήριξη μιας καταστροφικής διαπραγματευτικής πορείας».

Από την πλευρά του, ο κ. Κολοκασίδης αναφερόμενος στην απειλή για διαγραφή του, δήλωσε σήμερα ότι έχει εκλεγεί στο αξίωμα του αντιπροέδρου του ΔΗΚΟ και παραμένει στη θέση του, ενώ επανέλαβε ότι η συνεργασία με την κυβέρνηση πρέπει να επανεξετασθεί και όχι να διευρυνθεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα