Μέτρα για την ανάπλαση του κέντρου

Δέσμη μέτρων για την ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας απασχολούν και τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα. Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στο κέντρο, της Αθήνας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, μεταξύ των οποίων, αποφασίσθηκε, η απαλλαγή δημοτικών τελών για τους επιχειρηματίες που θα εγκατασταθούν στο κέντρο και σφράγισμα
όλων των εγκαταλελειμμένων κτιρίων.

«Να εκφραστεί τιμή σε όλους τους νεκρούς των αλλεπάλληλων κυμάτων βίας των τελευταίων ημερών, καταδικάζοντας τη βία, από όπου και αν προέρχεται και σε όποιον και αν ασκείται», ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, κατά την ομιλία του στο δημοτικό συμβούλιο, λίγο πριν τη μετάβασή του στο υπουργικό.

Επιπλέον, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι «υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει η πόλη, καθώς κανένας κανόνας κοινωνικής συμβίωσης δεν γίνεται σεβαστός».

Ο Νίκος Σοφιανός, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» απέδωσε ευθύνες και στις δύο κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι «δεν πήραν κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της ζωής και της ασφάλειας των εργαζομένων, ανέχθηκαν και υπέθαλψαν την κατάσταση, ευθύνονται για την γκετοποίηση και την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα».

Ο Γιώργος Αμυράς, από την παράταξη «Επιμένουμε Αθήνα» πρότεινε, μεταξύ άλλων, «μαζικές απελάσεις μέχρι να αδειάσει η πόλη από τα κάθε καρυδιάς καρύδια, οργανωμένη και συστηματική δίωξη από την αστυνομία και τη δημοτική αστυνομία Ελλήνων και ξένων μαφιόζων».

Η Ελένη Πορτάλιου έκανε λόγο για «καπηλεία της μνήμης του δολοφονηθέντος Μανόλη Καντάρη, από τη "Χρυσή Αυγή"», προσθέτοντας ότι η τελευταία «έχει εξαπολύσει πογκρόμ με την ανοχή της αστυνομίας» και ότι «έχει καταστεί "κράτος εν κράτει" στις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας».

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, από τη «Χρυσή Αυγή» κατήγγειλε «το αστυνομικό κράτος, που εμποδίζει τον κόσμο να έρθει και να διαμαρτυρηθεί μπροστά στο δημαρχείο» και έκανε λόγο για σαράντα προσαγωγές, ισχυριζόμενος ότι «ο μόνος λόγος ήταν ότι κρατούσαν την ελληνική σημαία».

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, από την παράταξη «ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις γειτονιές της Αθήνας», έκανε λόγο για «όργιο προπαγάνδας από τα ΜΜΕ, που επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν τον λαό για τα πραγματικά προβλήματα που είναι η χρεοκοπία της χώρας και η κατάρρευση του Μνημονίου».

Εν τω μεταξύ, παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν, το απόγευμα της Δευτέρας, έξω από το Δημαρχείο Αθηναίων, στην πλατεία Κοτζιά, μετανάστες, μέλη αριστερών οργανώσεων και φοιτητές, ενώ η αστυνομία έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε 20 προαγωγές ακροδεξιών, στην οδό Κλεισθένους.

Κλειστή είναι η Γ' Σεπτεμβρίου στη συμβολή της με την Ηπείρου, λόγω συγκέντρωσης στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 44χρονος προ ημερών.

Τα μέτρα για το κέντρο της Αθήνας

Επίσπευση των διαδικασιών ασύλου, πολλαπλασιασμός των περιπολιών στο κέντρο, επιχειρήσεις «σκούπα» για
Keywords
Τυχαία Θέματα