Μιχάλης Χρυσοχοϊδης: Με στόχο μια υγιή, παραγωγική, εξωστρεφής οικονομία

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΥΣΕΙΑΚΟ ΕΙΔΟΣ
Το όραμα του για την άμεση επανεκκίνηση της οικονομίας σε υγιείς αναπτυξιακές βάσεις(να αρχίσουμε να παράγουμε ξανά και να εξάγουμε, όπως ηδη γίνεται σαν ενα μικρό θαύμα), να αντιμετωπίσουμε την υποχρηματοδότηση της οικονομίας, το πως επίσης δεν θα μετατραπεί το ΠΑΣΟΚ σε ενα "μουσειακό είδος" αλλά σαν ζωντανός και υγιής οργανσιμός θα μετεξελιχθεί και πάλι σε
ενα ρωμαλαίο κίνημα έκφρασης του Σοσιαλισμού και της δημιουργίας στη χώρα μας, αλλά και για τα (άμεσα) προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η σημερινή κυβέρνηση υπο τον κ.Παπαδήμο, εξέφρασε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ.Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μιλώντας (απο το γραφείο του στο Ναυτιλίας) στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ(δείτε πιο κάτω και σχετικά βίντεο απο τη συνέντευξη).
«Εμείς οι ίδιοι δεν μπορέσανε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα, δείξαμε ατολμία και μικρή αποφασιστικότητα. Το δημοψήφισμα ήταν το κερασάκι στην τούρτα που δημιούργησε την έκρηξη στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Από την άλλη κανείς- ούτε το ΔΝΤ- δεν ήταν προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει μια τέτοια κρίση» είπε σε κάποια στιγμή χαρακτηριστικά.
Ο κος Χρυσοχοΐδης εκτίμησε ότι η πολιτική πραγματικότητα στην χώρα έχει αλλάξει ολοκληρωτικά και ότι θα επέλθουν θεμελιακές και σεισμικές αλλαγές, γι αυτό «ο πολιτικός κόσμος ή θα πρέπει να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες ή θα πάψει να υπάρχει».

Σχετικά με το θρίλερ της ανάδειξης του κυρίου Παπαδήμου στην πρωθυπουργία, ο Υπουργός Αβάπτυξης εξήγησε ότι χρειαζόταν χρόνος για τις διαπραγματεύσεις, καθώς το πολιτικό σύστημα της χώρας δεν είχε μάθει να λειτουργεί και να σκέφτεται άμεσα, ούτε ήταν προετοιμασμένο για τέτοιες συνθήκες συνεργασίας.

Με αφορμή το χαμηλό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στην δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό της Realnews , ο κος Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται μεγάλες τομές και αλλαγές εάν θέλει να συνεχίσει να υπάρχει στην πολιτική σκηνή της χώρας, αλλιώς θα πεθάνει», όπως άλλωστε θα συμβεί και με όλα τα μεγάλα κόμματα.

Όσον αφορά την άποψη του για νέα πιθανή υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και για υποψήφιος πρωθυπουργός της χώρας στη συνέχεια όποτε γίνουν εκλογές, ο Υπουργός απάντησε: «Ο κος Παπανδρέου πρέπει ο ίδιος να κάνει τον απολογισμό του και να τον εκθέσει δημοσίως. Το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να γίνει μουσειακό είδος. Την άποψη μου θα την πω αρμοδίως πολύ γρήγορα και πολύ καθαρά».
Keywords
Τυχαία Θέματα