Να κερδίσουμε με σχέδιο και όραμα την "τελική μάχη"

Γράφει ο Νίκος Καραμπάσης

Για να έχουμε δουλειές, χρήματα, νέες ευκαιρίες και να δουλεύει "η αγορά", η λύση είναι ΜΙΑ απλή και κοινή σε κάθε σημείο του πλανήτη: ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ. Και βέβαια εξαγωγές, περισσότερες απο τις εισαγωγές. Μια οικονομία που παράγει και δημιουργεί(και δεν καταναλώνει, απλώς - με δανεικά). Μια παιδεία που αξίζει τα λεφτά της. Εμείς ΠΟΥ ακριβώς βρισκόμαστε σε όλα αυτα; Εχουμε ενα καταπληκτικό "οικόπεδο" ("μαγαζί γωνία")στο μέρος "Γη" και το έχουμε κάνει...ας μην πούμε τι. Αρα, Τι χρειαζόμαστε;
1ον Αμεσα
κυβέρνηση που θα μας διατηρήσει στην Ευρωζώνη και στον "σκληρό πυρήνα" των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του ΝΑΤΟ (και οχι μόνο).
2ον Βαθιές και σοβαρές διαρθρωτικές αλλαγές με στόχο να σαρωθεί ΚΑΘΕ ΕΜΠΟΔΙΟ απέναντι στην επιχειρηματικότητα και τα επενδυτικά σχέδια.
3ον Ενα κράτος-στρατηγείο που να εμπνέει σεβασμό και εμπιστοσύνη, "παράγοντας" κοινωνική δικαιοσύνη και διαχέοντας το χρήμα και τις ευκαιρίες ΣΕ ΟΛΟΥΣ όσους είναι ικανοί και άξιοι - και βέβαια δημιουργώντας ενα "κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας για κάθε πολίτη" που δεν μπορεί να τα καταφέρει τόσο καλά.
4ον Να ενωθούν - με κάθε δυνατό τρόπο και απο κάθε θέση - σε ενα "πατριωτικό μέτωπο" όλες οι δημιουργικές δυνάμεις του Ελληνισμού (και Φιλελληνισμού). Δεν περισσεύει κανείς.
Πρέπει να κερδίσουμε την τελική μάχη.
Keywords
Τυχαία Θέματα