Νέο τουριστικό συγκρότημα στη Σάμο

Μια μεγάλη επένδυση που αφορά την κατασκευή ενός παραδοσιακού τουριστικού συγκροτήματος στην θέση Μερτζίκι Σάμου, συνολικής έκτασης 20.000 τ.μ. και προϋπολογισμού 50 εκ. ευρώ, παρουσίασαν χθες το βράδυ, Άγγλοι επενδυτές με την παρουσία πλήθους κόσμου.

Με σεβασμό στην παράδοση και κυρίαρχα στοιχεία την πέτρα, το ξύλο σε πλήρη εναρμόνιση με το περιβάλλον έχει σχεδιαστεί η μονάδα που θα αναβαθμίσει το νησί τουριστικά αφού πρόκειται για 5αστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα δυναμικότητας 750 κλινών που θα μοιάζει
με παραδοσιακό χωριό. Η επένδυση έχει βρει συμπαραστάτες τις τοπικές αρχές και τους κατοίκους του νησιού κάτι που φάνηκε από την συμμετοχή τους στην παρουσίαση που έγινε και δείχνει το οικοδόμημα στην τελική του μορφή. Οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό δήλωσαν ότι μια τέτοια επένδυση θα δημιουργήσει κίνητρα και για άλλους που σκέφτονται να επενδύσουν στην Σάμο.

Το "Halcyon Hills" θα λειτουργεί όλο τον χρόνο κάτι που εξασφαλίζει μόνιμες θέσεις εργασίας για 300 περίπου Σαμιώτες. Εξάλλου η δέσμευση των Άγγλων επενδυτών είναι ότι στην ανέγερση της μονάδας θα χρησιμοποιηθούν συνεργεία της Σάμου κάτι που είναι τονωτική ένεση για την τοπική οικονομία. Αν όλα κυλήσουν ομαλά οι εργασίες κατασκευής της σύγχρονης αυτής μονάδας θα ολοκληρωθεί σε 2 χρόνια περίπου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους δήλωσε ότι η " επένδυση αναμένεται να εξασφαλίσει αρκετές θέσεις εργασίας και συμβάλλει στην τουριστική αναβάθμιση του νησιού μας. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο της νομιμότητας, στηρίζει την προσπάθεια των επενδυτών και όποιας άλλης παρόμοιας προσπάθειας προκύψει στο μέλλον, γιατί πιστεύει ότι μόνο μέσα από νέες επενδύσεις θα υπάρξει προοπτική ανάπτυξης για τον τόπο μας."
Keywords
Τυχαία Θέματα