Νέος αρχιγραμματέας ο αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Αράθυμος

Τον διορισμό του αρχιμανδρίτη Παντελεήμονα Αράθυμου, ως νέου αρχιγραμματέα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, ανακοίνωσε σήμερα ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, Θεόδωρος Β'.

Ο νέος αρχιγραμματέας, που διετέλεσε κατά το παρελθόν ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, γεννήθηκε στην Τήνο το 1974. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και απόφοιτος του Γαλλικού
Ινστιτούτου Αθηνών. Διάκονος χειροτονήθηκε το 2000 και πρεσβύτερος-αρχιμανδρίτης το 2001 από τον μακαριστό μητροπολίτη Σύρου, Δωρόθεο (Στέκα), ενώ προσέφερε ως επιτελικό στέλεχος της συγκεκριμένης Μητρόπολης στο πλευρό του Δωροθέου. Μιλά αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά.

Τον Οκτώβριο του 2006, ύστερα από πρόσκληση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, αποσπάσθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος στο εκεί Πατριαρχείο, όπου διετέλεσε πατριαρχικός διευθυντής Αναπτυξιακών Έργων, υπεύθυνος του γραφείου Ιστοσελίδος και Διαδικτύου, κωδικογράφος της Ιεράς Συνόδου και διευθυντής του ιδιαίτερου πατριαρχικού γραφείου. Επίσης, είναι μέλος της Πατριαρχικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Θεμάτων.
Keywords
Αναζητήσεις
οπτικα αραθυμος λιτσα, παντελεημων αραθυμος