Ο Καντάφι θα αναγκαστεί να φύγει

Ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι είναι πιθανό να εγκαταλείψει την εξουσία εάν η διεθνής στρατιωτική συμμαχία ξεκινήσει μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική πίεση εναντίον του, δήλωσε ανώτατος αμερικανός και ΝΑΤΟϊκός στρατιωτικός διοικητής.

"Εάν θέσουμε σε ισχύ όλα τα μέσα που διαθέτουμε τότε θα έχουμε περισσότερες αιτιολογημένες πιθανότητες για την αποχώρηση του Καντάφι, γιατί
ολόκληρη η διεθνής κοινότητα έχει ταχθεί εναντίον του" δήλωσε μιλώντας στην αμερικανική Γερουσία ο ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης, ανώτατος διοικητής των Συμμαχικών δυνάμεων στην Ευρώπη και διοικητής της αμερικανικής διοίκησης στην Ευρώπη.
Στοιχεία "της Αλ Κάιντα" ή "της Χεζμπολάχ"
Μεταξύ των δυνάμεων των εξεγερμένων που μάχονται ενάντια στο καθεστώς του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι έχουν φανεί "ίχνη" παρουσίας της Αλ Κάιντα ή της Χεζμπολάχ, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει λεπτομερής εικόνα της αναδυόμενης λιβυκής αντιπολίτευσης.

"Από την άποψη αυτή δεν έχω να ανακοινώσω λεπτομέρειες ικανοποιητικές ώστε να πούμε ότι υπάρχει σημαντική παρουσία της Αλ Κάιντα" δήλωσε μιλώντας στην αμερικανική Γερουσία ο ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης, ανώτατος διοικητής των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Ευρώπη και διοικητής της αμερικανικής διοίκησης στην Ευρώπη.

Καταλήγοντας ο ναύαρχος Σταυρίδης ανέφερε ότι η ηγεσία της λιβυκής αντιπολίτευσης φαίνεται ότι "είναι υπεύθυνη".
Το ΝΑΤΟ δεν εκπροσωπείται στη Λιβύη
Το ΝΑΤΟ "δεν έχει εκπρόσωπο" στη Λιβύη για να εγγυηθεί επαφή με τις δυνάμεις των εξεγερμένων , δήλωσε ο ανώτατος διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη και διοικητής της αμερικανικής διοίκησης στην Ευρώπη, ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης.

"Δεν υπάρχει εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ στο λιβυκό έδαφος αυτή τη στιγμή εξ όσων γνωρίζω" τόνισε ο ναύαρχος Σταυρίδης σε ομιλία του στην αμερικανική Γερουσία.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο ναύαρχος Σταυρίδης αναφερόμενος στο κόστος των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά του Μουάμαρ Καντάφι τόνισε ότι μέχρι στιγμής η όλη επιχείρηση έχει κοστίσει "εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια".

"Πρέπει να το πούμε αυτό--οι επιχειρήσεις στη Λιβύη κόστισαν έως τώρα εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια" επισήμανε ο ναύαρχος Σταυρίδης.
Keywords
Τυχαία Θέματα