Ο Καντάφι θα εγκαταλείψει μόνον δια της βίας

Ο λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι θα εγκαταλείψει την εξουσία μόνο δια της βίας, δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Ρώμη ο Μουστάφα Αμπντελτζαλίλ, πρόεδρος του μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου των λίβυων αντικαθεστωτικών.

Ο συνταγματάρχης Καντάφι "δεν θα εγκαταλείψει ποτέ την εξουσία παρά μόνον δια της βίας", σημείωσε σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους στην έδρα της ιταλικής κοινότητας καθολικών του Αγίου Αιγιδίου, η οποία είναι γνωστή
για τις μεσολαβήσεις της στην Αφρική.

Παράλληλα η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Κάθριν Άστον δήλωσε από το Κάιρο ότι "η θέση της ΕΕ είναι πολύ σαφής, ο συνταγματάρχης Καντάφι πρέπει να αποσυρθεί αμέσως". "Η μόνη λύση για να τερματιστεί η κρίση αυτή είναι πολιτική", προσέθεσε, ζητώντας "ένα διάλογο μεταξύ όλων των πλευρών που θα οδηγήσει σε μια περίοδο μετάβασης".

Ο Αμπντελτζαλίλ δήλωσε εξάλλου απευθυνόμενος σε τρεις χώρες --τη Γαλλία, το Κατάρ και την Ιταλία-- οι οποίες αναγνώρισαν το μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο των αντικαθεστωτικών ως το νόμιμο συνομιλητή τους στη Λιβύη ότι "δεν θα το μετανιώσουν".

Νωρίτερα, ο ίδιος είχε ήδη διαβεβαιώσει σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους ότι θα υπάρξει μόλις τελειώσει η σύγκρουση στη Λιβύη "μια συνεργασία και δεσμοί φιλίας, κυρίως με την Ιταλία, τη Γαλλία και το Κατάρ, και έπειτα και με άλλες φιλικές χώρες όπως η Βρετανία και οι ΗΠΑ".
Keywords
Τυχαία Θέματα