Ο κύβος ερρίφθη για Τετάρτη

Την Τετάρτη τελικά θα συσκεφθούν ο πρωθυπουργός Λ.Παπαδήμος και οι τρείς πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση για να συμφωνήσουν με την "τρόϊκα" ώστε το Σαββατοκύριακο η βουλή να ψηφίσει τι αποφάσεις και τη Δευτέρα το Eurogroup να τις επικυρώσει. Πάντως μέχρι πριν λίγο δεν είχε φθάσει στα κομματικά γραφεία το επίσημο κείμενο της "τρόϊκας" για τη συμφωνία - επίσης με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Λα.Ο.Σ. Γ.Καρατζαφέρης
θέλησε να κρατήσει κάποιες αποστάσεις επικαλούμενος τις νομικές και τραπεζικές γνωματεύσεις.
Το υπουργικό Συμβούλιο επομένως θα συνεδριάσει το απόγευμα της Τετάρτης και η Βουλή το Σαββατοκύριακο για να εγκρίνει με τη σειρά της τη συμφωνία, αν αποφασιστεί - τελικά - να περάσει από τη Βουλή, δεδομένου ότι και η προηγούμενη δανειακή σύμβαση δεν πέρασε ποτέ από τη Βουλή, αλλά εφαρμόζεται με απόφαση του τότε υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου(και επομένως να μείνουν προθέσεις οι διαθέσεις...καταψήφισης ορισμένων βουλευτών). Ακόμα και η πολύ μαχητική Πρόεδρος, ακόμα, της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων Βάσω Παπανδρέου, η οποία άσκησε σφοδρότατη κριτική στον Γιώργο Παπανδρέου, ποτέ δεν συγκάλεσε την Επιτροπή για να συζητήσει το θέμα και στη συνέχεια να οδηγηθεί στην Ολομέλεια και να πάρει ψήφο ή να απορριφθεί, γνωρίζοντας προφανώς ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν παρατράγουδα, δηλαδή αρνητικές ψήφοι, όχι από την ίδια, αλλά από άλλους βουλευτές και του ΠΑΣΟΚ.
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν ανακοινώσει ότι θα συγκαλέσουν συνεδριάσεις, της Κ.Ο. το πρώτο και της Πολιτικής Γραμματείας η δεύτερη, αλλά αυτά δεν προλαβαίνουν να γίνουν ούτε αύριο.
Σε ότι αφορά, τώρα, το ενδεχόμενο συνάντησης των πολιτικών αρχηγών με την «τρόϊκα» από τα επιτελεία των τριών κομμάτων διαψεύδεται ότι τους έχει τεθεί ένα παρόμοιο αίτημα και το ίδιο αναφέρουν και πηγές του Μεγάρου Μαξίμου. Αυτό, βέβαια, όσον αφορά σε συνάντηση με τον κ. Τόμσεν και τους άλλους δύο.
Έγκυρες πληροφορίες του «i-R» αναφέρουν, πάντως, ότι αυτό που συζητήθηκε, ήταν να γίνει τηλεδιάσκεψη στην οποία θα έπαιρναν μέρος, από ελληνικής πλευράς, οι κ. Παπαδήμος, Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης, και οι εκπρόσωποι της «τρόϊκας» στο υψηλότατο επίπεδο, δηλαδή ο Μανουέλ Μπαρόζο (Κομισιόν), ο Μάριο Ντράγκι (ΕΚΤ) και η Κριστίν Λαγκάρντ (ΔΝΤ).
Αλλά ούτε αυτό είχε προχωρήσει μέχρι το απόγευμα, αλλά δεν αποκλείεται το θέμα να επανέλθει κάποια στιγμή.
Keywords
Τυχαία Θέματα