Ο ρόλος Κ.Καραμανλή στις "ανταρσίες" της ΝΔ

Δύο αρχηγοί, ένας πρώην και ένας νυν (και όχι μόνο) έπεσαν πάνω στους βουλευτές της ΝΔ για να τους πείσουν να ψηφίσουν το μνημόνιο και δεν τα κατάφεραν. Επομένως, το πρόβλημα είναι μεγάλο.
Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς συνεργάστηκαν στενά, χθες, για να αποτρέψουν βουλευτές από το να ψηφίσουν κατά της γραμμής της ηγεσίας του κόμματος,
πλην όμως η προσπάθειά τους έπεσε στο κενό. Και δεν είναι μικρό πράγμα να μην εισακούονται ο πρώην και ο νυν αρχηγός από τους βουλευτές του κόμματος.
Κάπως έτσι ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ βρέθηκαν να μένουν με τους βουλευτές που είχαν στηρίξει τη Ντόρα Μπακογιάννη στη μάχη για την ηγεσία του κόμματος, όπως είπε ένας από τους διαγραφέντες βουλευτές, διότι όσοι διαγράφηκαν ήταν μεταξύ εκείνων που στήριξαν τον σημερινό αρχηγό του κόμματος.
Χθες, στη Βουλή, από το γραφείο του Κώστα Καραμανλή πέρασαν ορισμένοι βουλευτές της ΝΔ και συζήτησαν μαζί του. Ήταν εκεί οι Δημήτρης Σιούφας, Βαγγέλης Αντώναρος, Κωστής Χατζηδάκης, Ευρυπίδης Στυλιανίδης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Άρης Σπηλιωτόπουλος και Θανάσης Μπούρας.
Στην αρχή τα θέματα της συζήτησης ήταν τα ανέκδοτα του πρώην πρωθυπουργού και ο Παναθηναϊκός. Ξαφνικά η συζήτηση σοβάρεψε και ο Καραμανλής, με το ύφος του ειδικού, είπε στους βουλευτές τρία πράγματα:
Α. Εδώ που βρισκόμαστε σήμερα, δεν υπάρχει λύση από το «ναι».
Β. Η ΝΔ είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί να διαχειριστεί το τοπίο όπως έχει διαμορφωθεί.
Γ. Πρέπει άμεσα να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να διαλυθεί η Βουλή και να πάμε άμεσα σε εκλογές.
Πάνω που ο Καραμανλής ανέπτυσσε τις απόψεις του, ανοίγει η πόρτα και μπαίνει ο Αντώνης Σαμαράς. Στην αρχή συζήτησαν για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και αποφάνθηκαν ότι επρόκειτο για οργανωμένη δράση.
Στη συνέχεια ο Κώστας Καραμανλής ρώτησε τον Σαμαρά πόσοι βουλευτές της ΝΔ εκτιμά ότι θα καταψηφίσουν. Δυστυχώς, η απάντησή του δεν ακούσθηκε από τους παρισταμένους. Αμέσως μετά αποχώρησαν οι βουλευτές και οι δυο τους έμειναν μόνοι για 20 λεπτά.
Βγαίνοντας από το γραφείο του ο Κ. Καραμανλής, «έπεσε πάνω» στον Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος του παραπονέθηκε ότι όσοι επρόκειτο να ψηφίσουν «όχι», κατηγορούνται ότι κάνουν φράξια, κάτι που δεν αληθεύει.
Ο Καραμανλής του είπε ότι θα είναι λάθος να ψηφίσει «όχι», το «ναι» είναι η μοναδική επιλογή και αμέσως μετά η προσφυγή σε εκλογές.
Ο «Μανόλο», που έιναι γνωστός οπαδός των σεναρίων συνωμοσίας, απάντησε ότι δεν πιστεύει ότι θα γίνουν εκλογές. Θα προσπαθήσουν, είπε, να διατηρήσουν αυτή τη Βουλή και αυτή την κυβέρνηση για αρκετό διάστημα και γι αυτό θα καταψήφιζε τη νέα συμφωνία.
Ο Καραμανλής προσπάθησε να τον μεταπείσει, πλην όμως, επί ματαίω.
Keywords
Τυχαία Θέματα