Ο Σάλεχ συμφωνεί να αποχωρήσει

Το κυβερνών κόμμα της Υεμένης ενημέρωσε τους ΥΠΕΞ των κρατών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC) ότι αποδέχεται στο συνολό του το σχέδιο του GCC για πολιτική μετάβαση, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος του κόμματος Ταρίκ Σάμι. "Το κυβερνών κόμμα ενημέρωσε τους υπουργούς Εξωτερικών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου για την πλήρη εκ μέρους του αποδοχή της πρωτοβουλίας του GCC", δήλωσε. Το σχέδιο του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου προβλέπει ότι ο Πρόεδρος
της Υεμένης Αλι Αμπντάλα Σάλεχ, ο οποίος αντιμετωπίζει εδώ και μήνες μαζικές διαδηλώσεις, θα παραδώσει την εξουσία στον αντιπρόεδρο του έναν μήνα μετά την υπογραφή συμφωνίας με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, και θα του χορηγηθεί ασυλία από ενδεχόμενη ποινική δίωξη.
Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης εκφράζει την ικανοποίηση του
Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης της Υεμένης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρωτοβουλία του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου(GCC) να παραδώσει την εξουσία ο πρόεδρος Αλι Αμπντάλα Σάλεχ, αλλά να μην λάβει μέρος σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. "Η αντιπολίτευση χαιρετίζει την πρωτοβουλία, με εξαίρεση τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας", δήλωσε ο νυν πρόεδρος της αντιπολίτευσης, Γιασίν Νομάν. Η αντιπολίτευση έχει επιμείνει ότι δεν θα δεχθεί ένα κεντρικό στοιχείο του σχεδίου του GCC, ασυλία από ποινική δίωξη για τον Σάλεχ και την οικογένειά του.
Keywords
Τυχαία Θέματα