Ομπάμα: Σώθηκαν αναρίθμητες ζωές

Η διεθνής αποστολή στη Λιβύη είναι σαφής, στοχευμένη και πρόκειται να επιτύχει, δήλωσε σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σημειώνοντας ότι η επιχείρηση αυτή γλίτωσε αναρίθμητους αμάχους στη χώρα από το "λουτρό αίματος" με το οποίο απειλούσε ο λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι.

"Μην αυταπατάσθε: επειδή ενεργήσαμε γρήγορα, αποφεύχθηκε μια ανθρωπιστική καταστροφή και σώθηκαν αναρίθμητες ζωές αθώων πολιτών, ανδρών, γυναικών και παιδιών", δήλωσε στο εβδομαδιαίο
ραδιοφωνικό του μήνυμα ο αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος δέχεται αυξανόμενες πιέσεις για να αιτιολογήσει την αμερικανική στρατηγική στη Λιβύη.

Όταν αθώοι υφίστανται κακομεταχείριση από έναν ηγέτη όπως ο Μουάμαρ Καντάφι, ο οποίος απειλούσε με ένα "λουτρό αίματος" και όταν οι χώρες είναι έτοιμες να αντιδράσουν "είναι εθνικό μας συμφέρον να ενεργήσουμε", σημείωσε ο αμερικανός πρόεδρος.

"Είναι δική μας ευθύνη (...)", προσέθεσε ο Ομπάμα. "Κάθε αμερικανός μπορεί να είναι υπερήφανος για τις ζωές που σώσαμε στη Λιβύη", υπογράμμισε.

"Η αποστολή μας στη Λιβύη είναι σαφής και στοχευμένη", σχολίασε επίσης, υπενθυμίζοντας ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποφάσισε την επιβολή ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων για την προστασία των Λίβυων από "περαιτέρω ωμότητες".

"Πρόκειται να επιτύχουμε στην αποστολή μας. Έχουμε καταστρέψει την αντιαεροπορική άμυνα της Λιβύης. Οι δυνάμεις του Καντάφι δεν προελαύνουν πλέον στη Λιβύη", κατέληξε ο Ομπάμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα