Οι Σλοβένοι θέλουν πρόωρες εκλογές

Το 50,2% των Σλοβένων τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων γενικών εκλογών στη χώρα, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε από την εταιρεία RM Plus poll για λογαριασμό της εφημερίδας Βέτσερ της Λιουμπλιάνας. Η δημοσκόπηση διεξήχθη το διάστημα 20-22 Απριλίου, εν μέσω κρίσης στον κυβερνητικό συνασπισμό της Σλοβενίας που είχε ως αποτέλεσμα να πληθύνουν οι φωνές για προκήρυξη πρόωρων εκλογών απ΄ όλες τις πολιτικές παρατάξεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το 45,9% των ερωτηθέντων βαθμολογεί αρνητικά την κυβέρνηση, ποσοστό μεγαλύτερο κατά 26,2% σε σύγκριση με το Δεκέμβριο του περασμένου έτους.

Το ποσοστό των Σλοβένων που αποτιμούν θετικά το κυβερνητικό έργο διαμορφώνεται στο 23%, από ποσοστό 37% που ήταν πριν από τέσσερις μήνες.

Η αρνητική αίσθηση για το κυβερνητικό έργο αποτυπώνεται και σε άλλη δημοσκόπηση της εταιρείας Episcenter για λογαριασμό της εφημερίδας Φάινανς, σύμφωνα με την οποία την κυβέρνηση στηρίζει μόλις το 21% των ερωτηθέντων. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 76% των ερωτηθέντων αποδοκιμάζει την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις δύο δημοσκοπήσεις, το αντιπολιτευόμενο Σλοβενικό Δημοκρατικό Κόμμα (SDS) έχει το προβάδισμα και ακολουθεί το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, το οποίο ηγείται στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Στη δημοσκόπηση της RM Plus, το Σλοβενικό Δημοκρατικό Κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 26%, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα 15% και το Κόμμα Συνταξιούχων, που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, είναι τρίτο με ποσοστό 3,8%.

Στη δημοσκόπηση της Episcenter, το Σλοβενικό Δημοκρατικό Κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 12,4%, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα ποσοστό 8,4% και το Κόμμα Συνταξιούχων 10%.

Στην πρώτη δημοσκόπηση, το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται σε 29,5% και στη δεύτερη αναποφάσιστο δηλώνει το 7% των ερωτηθέντων.
Keywords
Τυχαία Θέματα