Οι Ταλιμπάν απειλούν με επιθέσεις

Οι πακιστανοί Ταλιμπάν απείλησαν σήμερα να πραγματοποιήσουν επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών ηγετών, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος Ασίφ Άλι Ζαρντάρι, του πακιστανικού στρατού και των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά το φόνο στη χώρα του Οσάμα Μπιν Λάντεν. "Τώρα οι πακιστανοί ηγέτες, ο πρόεδρος Ζαρντάρι και ο στρατός θα είναι οι πρώτοι στόχοι μας. Η Αμερική θα είναι ο δεύτερος στόχος
μας", δήλωσε τηλεφωνικά προς το πρακτορείο Ρόιτερς από αδιευκρίνιστη τοποθεσία ο Εχσανουλάχ Εχσάν, εκπρόσωπος του Τεχρίκ-ι-Ταλιμπάν Πακιστάν (Κίνημα Ταλιμπάν του Πακιστάν, TTP).
Η αποστολή των δυνάμεων ήταν να σκοτώσουν τον Μπιν Λάντεν
Η ομάδα των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων που κυνήγησε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν είχε διαταγές να σκοτώσει τον εγκέφαλο της Αλ-Κάιντα, όχι να τον συλλάβει, δήλωσε προς το πρακτορείο Ρόιτερς αξιωματούχος της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ. "Ήταν μια επιχείρηση για φόνο", δήλωσε ο αξιωματούχος, καθιστώντας σαφές ότι δεν υπήρχε επιθυμία από την αμερικανική πλευρά να καταβληθεί προσπάθεια για τη σύλληψη του Μπιν Λάντεν ζωντανού στο Πακιστάν.

Οι ΗΠΑ εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία
Οι ΗΠΑ εξέδωσαν σήμερα ταξιδιωτική οδηγία για ολόκληρο τον κόσμο, επισημαίνοντας ότι υπάρχει το ενδεχόμενο χρήσης βίας κατά των πολιτών της στο εξωτερικό μετά το θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν.

"Δεδομένης της αβεβαιότητας και της αστάθειας που επικρατούν, οι αμερικανοί πολίτες που βρίσκονται σε περιοχές όπου πρόσφατα γεγονότα θα μπορούσαν να προκαλέσουν αντιαμερικανική βία καλούνται σθεναρά να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους εκτός σπιτιού και ξενοδοχείου και να αποφεύγουν τις μαζικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις", αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

"Τα κτίρια της αμερικανικής κυβέρνησης σε όλο τον κόσμο παραμένουν σε αυξημένο επίπεδο συναγερμού. Τα κτίρια αυτά μπορεί να κλείνουν προσωρινά ή να αναστέλλουν περιοδικά υπηρεσίες τους ώστε να προχωρήσουν σε μια αποτίμηση της ασφάλειας τους", προσθέτει το υπουργείο στην ανακοίνωση.

Παράλληλα και η Γερμανία προειδοποίησε σήμερα τους πολίτες της που ταξιδεύουν στο εξωτερικό να είναι προσεκτικοί μετά το θάνατο του Μπιν Λάντεν, έπειτα από την προειδοποίηση και των ΗΠΑ προς τους πολίτες τους για πιθανά αντίποινα.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ότι είναι πιθανό κι άλλα δυτικά κτίρια και πολίτες να αποτελέσουν στόχο επιθέσεων αντιποίνων.
Keywords
Τυχαία Θέματα