Οι Ταλιμπάν απείλησαν με σοβαρές συνέπειες

Το Καζακστάν ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αποστείλει τέσσερις μη μάχιμους αξιωματικούς για τη συμμετοχή τους στη δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν ISAF. Το Καζακστάν, στο οποίο το 70% του πληθυσμού του των 16,4 εκατομμυρίων κατοίκων είναι μουσουλμάνοι, είναι η πρώτη πρώην σοβιετική δημοκρατία της κεντρικής Ασίας που αποστέλλει άνδρες της για να ενταχθούν στη διεθνή δύναμη του ΝΑΤΟ
στο Αφγανιστάν.

Μετά την επικύρωση της απόφασης αυτής από την κάτω βουλή την περασμένη εβδομάδα, οι Ταλιμπάν προειδοποίησαν το Καζακστάν ότι η απόφασή του αυτή θα έχει σοβαρές συνέπειες.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Καζακστάν Γερζχάν Καζιχάνοφ σημείωσε απευθυνόμενος σε κοινοβουλευτική επιτροπή ότι οι τέσσερις αξιωματικοί που θα αναπτυχθούν στην Καμπούλ θα έχουν ως αποστολή να βοηθήσουν στις προσπάθειες που γίνονται από τον ΟΗΕ για τη σταθεροποίηση του Αφγανιστάν.

"Ο κύριος σκοπός των τεσσάρων αξιωματικών που θα αποσταλούν στο Αφγανιστάν είναι να βοηθήσουν την κυβέρνηση στις προετοιμασίες για μια ειρηνική ζωή", δήλωσε ο Καζιχάνοφ, υπογραμμίζοντας ότι οι αξιωματικοί αυτοί δεν θα μετάσχουν σε μάχες στο Αφγανιστάν.

Το νομοσχέδιο για την αποστολή τους στη χώρα θα πρέπει μετά την επικύρωσή του από την κάτω βουλή να εξεταστεί από την άνω βουλή. Αν εγκριθεί θα πρέπει να επικυρωθεί από τον πρόεδρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα