Οι τουρίστες έρχονται παρά τις κινητοποιήσεις

Δεν παρατηρείται πρόβλημα μέχρις στιγμής στις αφίξεις τουριστών προς την Ελλάδα και την Αθήνα ειδικότερα, ως απόρροια των καθημερινών ειρηνικών κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών
και Αττικής κ.Γιάννης Ρέτσος τόνισε, ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν παρατηρείται κάτι το αρνητικό, καθώς πρόκειται για ειρηνικές διαμαρτυρίες που δεν δημιουργούν προβλήματα ελπίζοντας ωστόσο, ότι δεν θα εξελιχθούν σε γεγονότα που θα αμαυρώσουν την εικόνα της Αθήνας στο εξωτερικό.

Πέρυσι τα δραματικά γεγονότα στην Αθήνα (απεργιακές κινητοποιήσεις, Μαρφίν κλπ) εξελίχθηκαν σε πληγή και για τον προορισμό της Πρωτεύουσας αλλά και των αφίξεων συνολικά.

Στόχος όλων των φορέων του κλάδου είναι εφέτος η ασφάλεια να τεθεί σε ύψιστη προτεραιότητα, εκ μέρους όλων των εμπλεκομένων Αρχών. Είναι χαρακτηριστικό, ότι κάθε αρνητικό γεγονός που λαμβάνει χώρα στην Αθήνα και μεταδίδεται από τα διεθνή ΜΜΕ καθηλώνει τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Αθήνας για τουλάχιστον δυο μήνες, σύμφωνα με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο γενικό διευθυντή του ξενοδοχείου Ιντερκοντινένταλ.

Τα τελευταία στοιχεία για τις αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα κινούνται σε θετική τροχιά και πλέον ο ελληνικός τουρισμός βάζει πλώρη για διψήφιο ποσοστό αύξησης αφίξεων στο σύνολο του έτους. Συγκεκριμένα, το διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου οι αφίξεις αλλοδαπών τουριστών σημείωσαν άνοδο 5,6% σε σχέση με το κακό 2010 φτάνοντας τους 1.147.555 τουρίστες. Εντυπωσιακή είναι ωστόσο η αύξηση που σημειώθηκε το μήνα Απρίλιο για το σύνολο της χώρας ανερχόμενη σε 24,04% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, γεγονός που σημαίνει ότι περίπου οι μισοί τουρίστες τους πρώτους μήνες του 2011 αφίχθησαν τον Απρίλιο (541.974).
Keywords
Τυχαία Θέματα