Παραιτήθηκε εισαγγελέας γιατί δέχεται "ανώνυμες απειλές"

Ο εισαγγελέας που ερευνούσε μια υπόθεση "συνωμοσίας" κατά του προέδρου της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, η οποία κατέληξε στο θάνατο τριών Ευρωπαίων "μισθοφόρων", παραιτήθηκε καταγγέλλοντας ότι δέχεται "ανώνυμες απειλές".

"Τα δύο τελευταία χρόνια διατυπώθηκαν ανώνυμες απειλές εναντίον εμού και της οικογένειάς μου. Για αυτόν το λόγο άλλωστε μου έδωσαν προσωπική συνοδεία", αναφέρει ο Μαρσέλο Σόσα στην επιστολή παραίτησής του η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι PAT.

Ο Σόσα είχε αναλάβει την έρευνα για τη "συνωμοσία" εναντίον του Μοράλες τον
Απρίλιο του 2009. Τότε, αστυνομικοί σκότωσαν μέσα σε ξενοδοχείο της Σάντα Κρους έναν Ιρλανδό, έναν Ούγγρο και έναν Βολιβιανο-κροατο-ούγγρο, αλλά η αντιπολίτευση υποστήριζε ότι η υπόθεση ήταν "σκηνοθετημένη".

Μέχρι σήμερα έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος 39 ατόμων. Οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους πρόσκεινται στη συντηρητική αντιπολίτευση της χώρας.

Σύμφωνα με τις αρχές, η συνωμοσία χρηματοδοτήθηκε από κύκλους της αντιπολίτευσης και απώτερος στόχος της, πέρα από τη δολοφονία υψηλόβαθμων αξιωματούχων, ήταν να προκληθεί η απόσχιση των ανατολικών περιοχών της χώρας που διαθέτουν κοιτάσματα πλούσια σε φυσικό αέριο.

Να σημειωθεί ότι πριν από δύο εβδομάδες δικαστής είχε απορρίψει τα συμπεράσματα του Σόσα, χαρακτηρίζοντας την έρευνά του "ασαφή" και του ζήτησε να επανεξετάσει τα όσα έγραψε.

Η εισαγγελία δεν έχει ακόμη ανακοινώσει ποιος θα διαδεχθεί τον Σόσα.
Keywords
Τυχαία Θέματα