Περιπέτεια στα βουνά της Κρήτης για τέσσερις ορειβάτες

Σε περιπέτεια εξελίχθηκε η προσπάθεια τεσσάρων Βρετανών τουριστών και του ξεναγού τους, να διασχίσουν τον ορεινό όγκο των Λευκών Ορέων, στα νότια των Χανίων. Η ομάδα των ορειβατών, μέσω τουριστικού γραφείου και με ξεναγό, ξεκίνησε την πορεία διάσχισης των Λευκών ορέων από Ομαλό - καταφύγιο Καλλέργη - Μελινταού - Πάχνες προς την Ανώπολη Σφακίων.

Όμως δεν εμφανίστηκε στο ραντεβού που είχε κλειστεί στην Ανώπολη, τα κινητά τους τηλέφωνα δεν απαντούσαν λόγω έλλειψης σήματος και έτσι συγκροτήθηκε ομάδα διάσωσης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων και την Ελληνική Αστυνομία
προκειμένου να εντοπισθούν.

Οι πέντε ορειβάτες αναζητούντο από το βράδυ της Τετάρτης όταν και δηλώθηκε ότι δεν έφθασαν έγκαιρα σε σημείο όπου τους περίμεναν.

Τα συνεργεία διάσωσης άρχισαν την διαδικασία αναζήτησης τους και κατάφεραν να τους εντοπίσουν και να επικοινωνήσουν μαζί τους σήμερα το μεσημέρι, όταν ο συνοδός τους μέσω κινητού ενημέρωσε τις αρχές ότι επιστρέφουν προς Ομαλό.

Όπως δήλωσε ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Τάσος Κορουπάκης, η περιπέτειά τους ξεκίνησε όταν, ενώ ήταν σε εξέλιξη η πεζοπορία τους, αποφάσισαν να επιστρέψουν πίσω στο οροπέδιο του Ομαλού από όπου και ξεκίνησαν την προσπάθεια διάσχισης των Λευκών Ορέων.
Keywords
Τυχαία Θέματα