Πετσάλνικος: Δεν συζητάμε αναδιάρθρωση του χρέους

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας. "Σε καμία περίπτωση" είπε ο κ. Πετσάλνικος
σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε στο Βερολίνο με τον ομόλογό του πρόεδρο της Γερμανικής βουλής Νόρμπερτ Λάμερτ. "Η ελληνική κυβέρνηση δεν συζητά τέτοιο ενδεχόμενο", διαβεβαίωσε ο κ. Πετσάλνικος. Την ίδια δήλωση έκανε και στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γερμανικής Βουλής.

"Όχι μόνο δημόσια, αλλά ούτε και εσωτερικά δεν συζητάμε αναδιάρθρωση του χρέους", είπε ο κ. Πετσάλνικος απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις Γερμανών βουλευτών. "Για την Ελλάδα, θα ήταν λάθος", είπε ο κ. Πετσάλνικος, διότι θα την οδηγούσε για μεγάλο διάστημα εκτός αγορών. Πρόσθεσε ταυτόχρονα ότι θα ήταν λάθος και για το σύνολο της Ευρωζώνης. "Δεν συζητούμε την αναδιάρθρωση, γιατί έχουμε συναίσθηση της ευθύνης και έναντι των εταίρων μας. Θα προχωρήσουμε και δεν θα τεθεί σε κίνδυνο ούτε το μέλλον της Ελλάδας ούτε το μέλλον της Ευρωζώνης", είπε ο κ. Πετσάλνικος.

Στη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης στο Βερολίνο, ο πρόεδρος της Βουλής έγινε το απόγευμα της Τετάρτης δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κρίστιαν Βουλφ. Συναντήθηκε επίσης με την Ελληνογερμανική Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας. Αύριο Πέμπτη προβλέπεται επίσημη υποδοχή του κ. Πετσάλνικου από την ολομέλεια της Γερμανικής Βουλής στο Μπούντεσταγκ του Βερολίνου.
Keywords
Τυχαία Θέματα