Πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια θα στείλει η Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε στη Ρώμη η διάσκεψη της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη, με τη συμμετοχή είκοσι δύο υπουργών εξωτερικών και επτά διεθνών οργανισμών. Τη χώρα μας εκπροσώπησε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος, μετά το τέλος των εργασιών, δήλωσε ότι "είναι πολύ σημαντικό να εντείνουμε και να συντονίσουμε τις προσπάθειές
μας προς την κατεύθυνση που στοχεύει στην εξεύρεση πολιτικής λύσης".

Ο υπουργός Εξωτερικών, πρόσθεσε, ότι "η Ελλάδα έχει συμβάλει με τις σκέψεις, τις προτάσεις και τις πρωτοβουλίες της και στη συγκεκριμένη κατεύθυνση ενός οδικού χάρτη. Ήρθε η ώρα, η διεθνής κοινότητα, συντονισμένα και με υπεύθυνο τρόπο, να εργασθεί προς αυτή τη κατεύθυνση".

Σχετικά με την όλη πορεία που θα πρέπει να ακολουθηθεί, ο κ. Δρούτσας, τόνισε ότι χρειάζονται σοβαρές προσπάθειες για την εξεύρεση πολιτικής λύσης, πάντα υπό την αιγίδα του ΟΗΕ".

Σε ό,τι αφορά την ανθρωπιστική τραγωδία η οποία είναι σε εξέλιξη, ο υπουργός Εξωτερικών, παίρνοντας τον λόγο στη σημερινή διάσκεψη, ανακοίνωσε ότι "η Ελλάδα προετοιμάζει κα θα στείλει άμεσα, μέσα στις επόμενες ημέρες, ένα πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια, φαρμακευτικό υλικό και μια κινητή ιατρική μονάδα, η οποία θα εγκατασταθεί στην Βεγγάζη". Η μονάδα αυτή θα συνοδεύεται και από μια ομάδα Ελλήνων διπλωματών, οι οποίοι θα αναλάβουν και έργο συντονιστικό και συνδέσμου με τους αντικαθεστωτικούς στη Βεγγάζη.

Ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι "σήμερα επιβεβαιώθηκε ότι η διεθνής κοινότητα μιλά με μια μόνο φωνή στο θέμα της Λιβύης, αλλά δεν βλέπουμε ένα τέλος της βίας και επιβεβαιωνόμαστε στην άποψη που η χώρα μας εξέφρασε από την πρώτη στιγμή ότι δεν πρόκειται να λήξει η κρίση, μόνο με στρατιωτικά μέτρα".

Οι συμμετέχοντες στη διάσκεψη της Ρώμης, αναγνώρισαν, επίσης, τη βασική σημασία της ελληνικής επιμελητειακής υποστήριξης για τις επιχειρήσεις στη Λιβύη.
Keywords
Τυχαία Θέματα