Πνοή με τρία έργα στον Πειραιά

Συνεδρίασε σήμερα η Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (Ε.Σ.Α.Λ.) υπό την προεδρία του Γ.Γ. του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ.Ν.Λίτινα και αποφάσισε να προχωρήσουν τα εξής έργα:

1ον Το Εκθεσιακό – Συνεδριακό και Διεθνές Επιχειρηματικό Κέντρο ΟΛΠ ΑΕ
2ον Να επεκταθεί η Νότια Πλευρά του Επιβατικού Λιμανιού του Πειραιά, ώστε να εξυπηρετήσει τις νέες θέσεις για τα Κρουαζιερόπλοια
3ον Για το ξενοδοχειακό
συγκρότημα 5 «αστέρων» στη λιμενική ζώνη της ΟΛΠ ΑΕ.

Σε δήλωση του ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννης Διαμαντίδης τόνισε:

«Σήμερα το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων & Αλιείας και η Επιτροπή Σχεδιασμού Λιμένων, αποφάσισαν για την υλοποίηση τριών μεγάλων έργων που θα δώσουν πνοή όχι μόνο στον Πειραιά αλλά στην οικονομική ζωή του τόπου.
1ον προχωράει στην υλοποίηση του Συνεδριακού Κέντρου μέσα στο λιμάνι του Πειραιά.
2ον στην υλοποίηση της δημιουργίας ενός ξενοδοχείου 5 «αστέρων» μέσα στην λιμενική ζώνη του Πειραιά και
3ον στην επέκταση της νότιας πλευράς του λιμανιού του Πειραιά, με νέες υποδομές και νέους μόλους για την προσέγγιση μεγάλων κρουαζιερόπλοιων. Πιστεύουμε ότι με τα μέτρα αυτά γίνετε η αρχή της υλοποίησης του μεγάλου προγράμματος που είχε εξαγγελθεί από τον ΟΛΠ και από την κυβέρνηση, είναι μέτρα αναπτυξιακά, θα δώσουν ζωντάνια και ανάπτυξη στην οικονομία μας και θα δώσουν και πολλές νέες θέσεις εργασίας. Έχουν προχωρήσει και υπομελέτες και οι μελέτες και προχωράει η διαδικασία που προβλέπετε από το νόμο».

Ερώτηση: Κύριε Υπουργέ για το θέμα της κρουαζιέρας. Η σεζόν μπήκε λίγο περίεργα, είχαμε ένα θέμα με την εταιρεία LOUIS, κινδύνεψε όπως λέει η εταιρεία να μην εκτελεστεί η τρίτη εβδομάδα των προγραμμάτων του προγράμματός της και αυτό λόγω της εμπλοκής που υπάρχει με το ΝΑΤ. Που βρισκόμαστε και αν θα εξευρεθεί τελικά μια λύση δηλαδή υπάρχει το κώλυμα αυτό, με τον νόμο του Κεφαλογιάννη και κατ’ επέκταση βέβαια άσχημο κλίμα για τις συμβάσεις που θα κλιθούν να υπογράψουν πάλι με το Ελληνικό δημόσιο από τις μεγάλες εταιρείες.

Υπουργός: Πρώτα απ’ όλα να σας εξηγήσω και να ξεχωρίσω δύο πράγματα, άλλο πράγμα ο νόμος που υπάρχει σήμερα για την κρουαζιέρα για τις ασφαλιστικές εισφορές ο νόμος Κεφαλογιάννη οπωσδήποτε, ο οποίος ήταν ένας ατελής νόμος και θα τον διορθώσουμε και άλλο πράγμα ο νόμος για την άρση του καμποτάζ που ψηφίστηκε τον Αύγουστο του 2010. Να διευκρινίσω λοιπόν ότι ήδη πήραμε απόφαση και το ΝΑΤ, το διοικητικό συμβούλιο και έδωσε μία παράταση 20 ημερών στην εταιρεία LOUIS για το κρουαζιερόπλοιο CRYSTAL, το οποίο βρίσκεται αυτή την στιγμή στη Μύκονο για να μπορέσει να φύγει, λύσαμε λοιπόν αυτό το θέμα και προχωράμε και στην νομοθετική ρύθμιση του θέματος για την οριστική επίλυση του Νόμου αυτού, αυτού του προβλήματος μάλλον, που δημιουργήθηκε από την ατέλεια του υφιστάμενου νόμου. Εκτιμώ ότι αμέσως μετά το Πάσχα με το που θα ανοίξει η Βουλή θα ψηφιστεί αυτή η τροπολογία για να μπορέσουμε να δώσουμε
Keywords
Τυχαία Θέματα