Ποιός οργάνωσε τα επεισόδια;

Αγαπητέ,
απόψε συνέβη κάτι για το οποίο θα ήθελα να διατυπώσω κάποιους προβληματισμούς μου.Το πούλμαν που μετέφερε την ομάδα μπάσκετ του Πανανθηναϊκού για τον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό, δέχθηκε επίθεση από υποτιθέμενους φιλάθλους του Ολυμπιακού, επειδή η επίθεση έγινε στο ύψος του Μοσχάτου. Αλλά αυτό δεν αρκεί, από μόνο του, για να ενοχοποιήσει την ΚΑΕ
Ολυμπιακός. Κάτι που φαίνεται να προσπαθείται από πολλές πλευρές. Για παράδειγμα, ο ΓΓΑ Πάνος Μπιτσαξής, είναι η πρώτη φορά που αντέδρασε τόσο γρήγορα και ανέβαλε τον πρώτο τελικό. Η απόφαση είναι σωστή. Αλλά γιατί τώρα, για πρώτη φορά, όταν σε προηγούμενες περιπτώσεις που υπήρχαν προειδοποιήσεις και όλες αφορούσαν τον Παναθηναϊκό, δεν υπήρχε η ανάλογη
αντίδραση.
Κατά τη φετινή περίοδο, τόσο στο ποδόσφαιρο, όσο και στο μπάσκετ, η ΠΑΕ και η ΚΑΕ Ολυμπιακός κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες ώστε να μην εμπλακούν φίλαθλοι του Ολυμπιακού σε επεισόδια και βέβαια να μην τα προκαλέσουν εκείνοι εφόσον θα γίνονταν. Και το πέτυχαν.
Ούτε στο Καραϊσκάκης, ούτε στο ΣΕΦ ούτε και στις περιοχές που επιτράπηκε η μετακίνηση φιλάθλων του Ολυμπιακού, υπήρξαν επεισόδια.
Αντίθετα, όπου υπήρξε μετακίνηση φιλάθλων του Παναθηναϊκού, υπήρξαν επεισόδια και γι αυτό τιμωρήθηκε η έδρα του. Θυμήσου τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, το ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό κλπ. Θυμήσου επίσης τη συμπεριφορά φιλάφλων του Παναθηναϊκου στην Κωνσταντινούπολη, όταν επιτέθηκαν σε φιλάθλους του Ολυμπιακού αλλά και... της Γαλατά Σεράϊ και της Φενέρ Μπαξέ.
Είναι φανερό ότι στην περίοδο που ακόμα διανύουμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι ο μόνος υπαίτιος και με υποτροπή, σε επεισόδια στους αθλητικούς και μη χώρους. Και όλα αυτά καλύφθηκαν με επιεική αντιμετώπιση από την πλευρά του κ. Μπιτσαξή. Ο οποίος, απόψε, σχεδόν αυτόματα, αποφάσισε την αναβολή του αγώνα. Είπαμε. Έπρεπε να αναβληθεί ο αγώνας, αλλά ο κ. Μπιτσαξής έδειξε σαν να περίμενε ότι κάτι θα γινόταν και ήταν "σταντ μπάϊ".
Ωστόσο η στάση των ΠΑΕ και ΚΑΕ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, κατά την περίοδο που λήγει, και των φιλάθλων τους, απειχαν παρασάγγες. Όλα τα επισόδια τα έκαναν φίλοι του Παναθηναϊκού. Και το πιθανότερο είναι ότι και απόψε πάλι οι ίδιοι προκάλεσαν τα επεισόδια σε βάρος της αποστολής του Παναθηναϊκού.
Κι αυτό έγινε, όταν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού δεν έδειξαν καμία παρόμοια συμπεριφορά σε όλη τη διάρκεια της περιόδου, αντίθετα με εκείνους του Ολυμπιακού και όταν στην Κωνσταντινούπολη, πλην των οργγανωμένων του ΠΑΟ, η σχέση των φιλάθλων Ολυμπιακού και Πανανθηναϊκού ήταν πολύ καλή και όλα προμήνυαν ότι απόψε θα είχαμε μια ήσυχη μπασκετική βραδιά. ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΗΘΕΛΕ και ΠΟΙΟΥ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΕΙΧΕ;
Keywords
Τυχαία Θέματα