Πωλήθηκε ερωτική επιστολή του Τζον Κιτς

Μία ερωτική επιστολή που έγραψε ο Τζον Κιτς προς την Φάνι Μπρόουν το 1820, ένα έτος πριν από τον θάνατό του, πωλήθηκε έναντι 110.000 ευρώ, ένα ποσό- ρεκόρ για ένα χειρόγραφο ποιητή, σύμφωνα με τον οίκο Μπόναμς του Λονδίνου.

Ο Κιτς έγραψε την επιστολή στο σπίτι του στο Χάμπστεντ στο Λονδίνο, όπου ήταν γείτονας της Φάνι Μπρόουν.

Ο ποιητής περιγράφει τον εαυτό του ως έναν "φτωχό κρατούμενο που δε μπορεί να τραγουδήσει σε ένα κλουβί", αναφερόμενος στην φυματίωση από την οποία έπασχε και η οποία τον εμπόδιζε να συναντήσει το νεαρό κορίτσι.

Ο Τζον Κιτς απεβίωσε στην Ρώμη σε ηλικία 25 ετών. Η ιστορία αγάπης με την Φάνι Μπρόουν εξιστορείται στην ταινία "Bright star" της Τζέιν Κάμπιον.

"Είναι καλύτερα να μην έρθει το αύριο" γράφει ο Τζον Κιτς.

Την ερωτική επιστολή αγόρασε η πόλη του Λονδίνου προκειμένου να εκτεθεί στο σπίτι του Κιτς στο Χάμπστεντ, όπου έχει δημιουργηθεί ένα μικρό μουσείο για τον ποιητή.

"Αυτή η επιστολή και άλλα αντικείμενα θα εκτεθούν στο σπίτι του Κιτς, προκειμένου να βοηθήσουν τους επισκέπτες να καταλάβουν καλύτερα την ζωή του Κιτς και τα πάθη που τον οδήγησαν να δημιουργήσει ένα τόσο θαυμάσιο έργο" δήλωσε ο Μάικλ Γουέλμπανκ, επικεφαλής της επιτροπής που είναι υπεύθυνη για το σπίτι του ποιητή.
Keywords
Τυχαία Θέματα