"Πράσινη" επίσκεψη στη Λισσαβόνα

Ο Πρίγκιπας της Βρετανίας Κάρολος πραγματοποίησε, την Τρίτη, επίσκεψη αποκλειστικά οικολογικού ενδιαφέροντος, στην Πορτογαλία. Κατά τη διάρκειά της συναντήθηκε με τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό της χώρας Ζοζέ Σόκρατες, με τον οποίο συζήτησε ζητήματα περιβαλλοντικού περιεχομένου.

Στην συνάντηση εξετάσθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας σε θέματα ανανεώσιμης ενέργειας. Ως γνωστόν η παραίτηση της κυβέρνησης του Σόκρατες την προηγούμενη εβδομάδα, παραμονές της συνόδου κορυφής της ΕΕ, δημιούργησε
πολιτική κρίση στην Πορτογαλία.

Το πρακτορείο ειδήσεων Λούσα, αναφέρει δηλώσεις διπλωματών, που λένε ότι οι συζητήσεις συμπεριλάμβαναν και τους τρόπους με τους οποίους η Λισσαβόνα, θα μπορούσε να επωφεληθεί, από την εμπειρία των Βρετανών στον τομέα της αιολικής ενέργειας.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας και διάδοχος του βρετανικού θρόνου, νωρίτερα είχε περιηγηθεί στις εγκαταστάσεις εταιρείας, που εξειδικεύεται στις βιολογικές καλλιέργειες, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, σε αυτή την επίσκεψη στην περιοχή της Αλκοτσέτε, κοντά στην πρωτεύουσα Λισσαβόνα, για τις χρήσεις από πλευράς της εταιρείας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο Κάρολος δεν συνοδευόταν στις επισκέψεις, από την Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα Πάρκερ-Μπόουλς, που είχε ένα εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα, κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης στην Πορτογαλία.

Η Πορτογαλία αποτελεί τον πρώτο σταθμό στο δεκαήμερο βασιλικό ταξίδι, το οποίο περιλαμβάνει ακόμα, την Ισπανία και το Μαρόκο. Το θέμα της ατζέντας των επισκέψεων είναι " η εμπορική διπλωματία " και η προώθηση των συναλλαγών με την Βρετανία, βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες του ζευγαριού.

Τους επίσημους καλεσμένους δεξιώθηκε ο πρόεδρος της χώρας Καβάκο Σίλβα, ενώ δεν παρέλειψαν να επισκεφθούν ιστορικά αξιοθέατα στην πόλη της Λισσαβόνας.
Keywords
Τυχαία Θέματα