Προ ημερησίας στη βουλή για την Αγροτική Τράπεζα

Προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων και με θέμα τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και ειδικότερα «τον τεμαχισμό και την πώληση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς» ζήτησε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ
κ. Αλ.έξης Τσίπρας με επιστολή του απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Στην επιστολή του ο κ. Τσίπρας ζητεί η συζήτηση να γίνει αμέσως, προτού κλείσει το Κοινοβούλιο για τις διακοπές.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες, Παρασκευή 27/7, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα, ότι όλα αυτά συνένησαν παρ' ότι η Αγροτική είναι κερδοφόρα και βιώσιμη τουλάχιστον σε ορίζοντα τριετίας.

Η Αγροτική Τράπεζα, προσθέτει η ανακοίνωση, συμμετείχε στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI), αφού είχε τη διαβεβαίωση ότι η ζημιά θα αναπληρωνόταν μέσω της ανακεφαλαιοποίησης από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Όλως παραδόξως όμως, συμπληρώνει, η Αγροτική Τράπεζα –η μόνη αμιγώς κρατική τράπεζα της χώρας– εξαιρέθηκε της ανακεφαλαιοποίησης και είναι η μόνη που πορεύεται αυτή τη στιγμή χωρίς κρατική ενίσχυση μέσω προνομιούχων μετοχών.

Ο κ. Τσίπρας στην επιστολή του καταλήγει λέγοντας ότι οι κρίσιμες, όπως τις χαρακτηρίζει, αποφάσεις ελήφθησαν χωρίς καμία απολύτως εξήγηση από τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό οικονομικών καθώς και από τα υπόλοιπα μέλη της τριμερούς κυβέρνησης. Το γεγονός αυτό, όπως σημειώνει ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «ενισχύει την εκτίμηση ότι μας κυβερνά μια πτωχευμένη τραπεζοκρατία, που διαμοιράζει ερήμην των εκλεγμένων εκπροσώπων του λαού τα ιμάτια της ελληνικής οικονομίας και του δημόσιου πλούτου».
Keywords
Τυχαία Θέματα