Πρόκειται για κοροϊδία τελικά...

ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΟΙ ΦΟΡΟΚΛΕΦΤΕΣ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟ "ΠΑΡΑΘΥΡΟ 99" ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ - ΚΑΙ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ...
Εμπλοκή φαίνεται πως υπάρχει με τους μεγαλοοφειλέτες επιχειρηματίες, καθώς ο οικονομικός εισαγγελέας δίνει εντολή για την επ' αυτοφώρο σύλληψή τους ωστόσο πολλοί από αυτούς κάνουν χρήση του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα και αφήνονται ελεύθεροι.
Συγκεκριμένα, μπορεί οι συλλήψεις μεγαλοοφειλετών να συνεχίζονται αμείωτες,
ωστόσο υπάρχει πρόβλημα με πολλούς επιχειρηματίες που έχουν χρέη πάνω από 150.000 αλλά έχουν προλάβει να δηλώσουν πτώχευση. Χαρακτηριστική η περίπτωση του κ. Πανούση της ΑΤΤΙΚΑΤ, ο οποίος χρωστάει 7,9 εκ. ευρώ στο κράτος, αλλά το δικαστήριο τον άφησε ελεύθερο αφού είχε κάνει χρήση του άρθρου 99.

Σύμφωνα με την νομοθεσία, αν ένας επιχειρηματίας χρωστά στο δημόσιο πάνω από 150.000 ευρώ συλλαμβάνεται με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Ωστόσο, αν έχει κάνει αίτηση πτώχευσης και έχει υπαχθεί η εταιρεία του στο άρθρο 99, τότε αφήνεται ελεύθερος. Γι' αυτό το λόγο, στο υπουργείο Οικονομικών ψάχνουν μια φόρμουλα ώστε η Οικονομική Αστυνομία να συνεννοείται με τις αρμοδιες ΔΟΥ, ώστε να μην συλλαμβάνονται όσοι έχουν κάνει αίτηση πτώχευσης, που ούτως ή άλλως δεν μπορούν να πληρώσουν.
Keywords
Τυχαία Θέματα