Προσέκρουσε με φορτηγό στην πύλη της Φουκουσίμα

Ένας 25χρονος συνελήφθη καθώς φέρεται ότι προσέκρουσε με το φορτηγό του στην πύλη ενός πυρηνικού σταθμού κοντά στους αντιδραστήρες όπου σημειώθηκε το δυστύχημα στην Ιαπωνία, αναφέρουν σήμερα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο Χικάρου Γουατανάμπι, κάτοικος του Τόκιο, φέρεται ότι οδήγησε το φορτηγό του, το οποίο ήταν εξοπλισμένο με μεγάφωνα, χθες Πέμπτη, στην δυτική πύλη του Πυρηνικού Σταθμού Φουκουσίμα
Νταϊνι, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Το εργοστάσιο αυτό βρίσκεται 12 χιλιόμετρα νότια του εργοστασίου Φουκουσίμα Νταϊτσι στη βορειοανατολική Ιαπωνία, όπου έχει σημειωθεί υπερθέρμανση των αντιδραστήρων και διαρροή ραδιενέργειας μετά το δυστύχημα που προκλήθηκε από το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.

Ο Γουατανάμπι είχε επιχειρήσει περίπου 50 λεπτά νωρίτερα να αποκτήσει πρόσβαση στο εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταϊτσι, αλλά είχε απωθηθεί από τους άνδρες ασφαλείας, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Αφού εισήλθε στο Φουκουσίμα Νταϊνι, περιφερόταν με το φορτηγό του στους χώρους του εργοστασίου για περίπου 10 λεπτά, μετέδωσε το Kyodo, επικαλούμενο τη διαχειρίστρια εταιρία των δύο εργοστασίων Tokyo Electric Power Co.

Ο Γουατανάμπι συνελήφθη και εναντίον του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράνομη είσοδο και καταστροφή περιουσίας, μετέδωσε το Kyodo, επικαλούμενο την τοπική αστυνομία.

Δήλωσε ένοχος, αλλά παραμένει άγνωστο το κίνητρό του, σύμφωνα με το Kyodo, που προσθέτει ότι τόσο το όχημα όσο και ο οδηγός του υποβλήθηκαν σε απολύμανση προτού ο συλληφθείς οδηγηθεί στην αστυνομία.

Σε αντίθεση με το γειτονικό εργοστάσιο, η κατάσταση των τεσσάρων αντιδραστήρων στο Φουκουσίμα Νταϊνι είναι "σταθερή" γιατί εξαιτίας του σεισμού τερματίστηκε η λειτουργία τους, χωρίς να υπάρξει υπερθέρμανση των ράβδων του υπρηνικού καυσίμου.

Η κυβέρνηση υποχρέωσε τη διαχειρίστρια εταιρία να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στα πυρηνικά εργοστάσια της χώρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα