Πρώτα ενα "σκατς"...

Η σκωτσέζικη Μάδεργουελ θα βρεθεί στο δρόμο του Παναθηναϊκού στη γ' προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ...

Οι Πράσινοι θα αντιμετωπίσουν την ομάδα που τερμάτισε τρίτη στο πρωτάθλημα Σκωτίας σε διπλές αναμετρήσεις, αρχικά εκτός έδρας την 1η Αυγούστου και εν συνεχεία σε ρεβάνς στο ΟΑΚΑ στις 8 Αυγούστου.

Εφόσον το Τριφύλλι ξεπεράσει το εμπόδιο της Μάδεργουελ πέρα από τη σίγουρη συμμετοχή
στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και μίνιμουμ έσοδα 6 εκατ. ευρώ, θα διεκδικήσει και την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και στο «χρυσό» πακέτο των τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ απέναντι σε μια εκ των Ουντινέζε, Λιλ, Μάλαγα, Γκλάντμπαχ και Φενερμπαχτσέ.

Στο γκρουπ των πρωταθλητών, η κυπριακή ΑΕ Λεμεσσού η οποία μετά το 3-0 επί της βορειοϊρλανδικής Λίνφιλντ είναι το φαβορί να προκριθεί στον γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, θα αντιμετωπίσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την σερβική Παρτιζάν που έχει νικήσει 4-1 εκτός έδρας τη Βαλέτα.
Η κλήρωση των πλέι οφ θα διεξαχθεί στις 10 Αυγούστου και τα ματς θα γίνουν 21/22-8 και 28/29-8.

Η κλήρωση της γ’ φάσης

Πρωταθλητές

Μάριμπορ/Ζελένιτσαρ - Ντουνελανγκ Σάλτσμπουργκ

ΜΠΑΤΕ / Βάρνταρ - Σκεντερμπου Ντεμπρετσένι

Κλουζ - Σλόβαν Λίμπερετς / Σαχτάρ Καραγκάντι

Άντερλεχτ - Σάμροκ Ρόβερς / Εκράνας

Μπουντουχνόστ - Σλασκ Βρότσλαβ - Νιου Σαντς / Χέλσινγκμποργκ

Ουλίσες / Σερίφ - Λουντογκόρετς / Γκνκ Ντίναμο

Σέλτικ - HJK Ελσίνκι / ΚΡ

Μόλντε / Βέντσπιλς -Φλόρα Ταλίν / Βασιλεία

Ζίλινα / Χάποελ Σιμόνα - Νέφτσι PFK / Ζεσταφόνι

ΑΕΛ Λεμεσού / Λίνφιλντ - Βαλέτα / Παρτίζαν

Μη πρωταθλητές

Μάδεργουελ - Παναθηναϊκός

Φενεμπαχτσέ - Βασλούι

Κοπεγχάγη - Κλαμπ Μπριτζ

Ντιναμό Κιέβου - Φέγενορντ

Το προφίλ της Μάδεργουελ

Μετά την αποβολή της Ρέιντζερς από τη σκωτσέζικη λίγκα και τα κύπελλα Ευρώπης λόγω χρεοκοπίας, η Μάδεργουελ πήρε τη θέση της ως τρίτη στο πρωτάθλημα.

Ιδρύθηκε το 1886, χρώματά της είναι το κίτρινο και το κόκκινο, ενώ έδρα της είναι το «Φερ Παρκ» στο βόρειο Λάνκασαϊρ, χωρητικότητας 13.742 θεατών. Η εφετινή είναι μόλις η έβδομη σεζόν που αγωνίζεται στην Ευρώπη και πρώτη στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Εχει κατακτήσει ένα εθνικό πρωτάθλημα το 1932, δύο κύπελλα (1952, 1991) και ένα Λιγκ Καπ το 1951.

Προπονητής της είναι ο κ. Στιούαρτ ΜακΚολ, ο οποίος θα στηριχθεί κυρίως στον περυσινό κορμό. Οι επίσημες υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα αρχίζουν στις 4 Αυγούστου με αντίπαλο τη Ρος Κάουντι, ενώ στα δύο φιλικά που έδωσε για τη νέα σεζόν συνετρίβη 4-0 από την Ειρ Γιουνάιτεντ και αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) με τη Ρέιθ Ρόβερς.

Το αστέρι της ομάδας είναι ο 22χρονος επιθετικός Τζέιμι Μέρφι, ο οποίος έχει 153 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ και 24 γκολ.

Το ρόστερ

Τερματοφύλακες: Ντέρεκ Ράντολφ (Ιρλανδία), Λι Χόλις (Σκωτία).

Αμ
Keywords
Τυχαία Θέματα