Ρέθυμνο: 40 οικογένειες κέρδισαν από ένα σπίτι

Μία νέα μέρα ξεκινάει για 40 οικογένειες στο Πέραμα Μυλοποτάμου Ρεθύμνου, οι οποίες μετά από κλήρωση, κέρδισαν από ένα σπίτι του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Η κλήρωση η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία των υφυπουργών Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλη Κεγκέρογλου και Προστασίας του Πολίτη, Μανόλη Όθωνα, σήμερα στο Πέραμα Μυλοποτάμου, γέμισε χαρά -που πλημμύρισε το χώρο του 2ου δημοτικό σχολείου Περάματος όπου έγινε η κλήρωση - τους γονείς και παιδιά τους που στάθηκαν τυχεροί, ανάμεσα στους 138 δικαιούχους.

Πρόκειται για σύγχρονες κατοικίες με υποδομές παρκινγκ, παιδική χαρά και χώρους ανάπαυλας, οι οποίες σε σύντομο χρόνο θα ολοκληρωθούν και τα κλειδιά θα παραδοθούν στους δικαιούχους.

"Η σημειολογία της εκδήλωσης αφορά την κατεύθυνση του υπουργείου Εργασίας ώστε να ενισχυθεί η τοπική ανάπτυξη μέσα από τη δημιουργία μόνιμων κατοικιών σε κωμοπόλεις, στην περιφέρεια και την ύπαιθρο", ανέφερε ο υφυπουργός Βασίλης Κεγκέρογλου.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι ο ΟΕΚ επανεργοποιεί το πρόγραμμα της κατασκευής κατοικιών, έχει ξεπεράσει τα προβλήματα του και στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την τοπική αυτοδιοίκηση, παραχωρούνται οικόπεδα και στη συνέχεια δρομολογείται η κατασκευή τους, ώστε να στεγάσουν οικογένειες δικαιούχων του οργανισμού. "Αυτό θα συνεχιστεί σε όλη την Κρήτη και στο Ρέθυμνο" δήλωσε ο κ. Κεγκέρογλου.

Στις δύσκολες μέρες που περνάει η κοινωνία η δυνατότητα άμεσης ανακούφισης οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα είναι μία χαραμάδα ότι ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες μπορούμε να μη μιλάμε μόνο για περικοπές και περιστολές, αλλά και για κοινωνικές παροχές που κάποιες ομάδες έχουν μεγάλη ανάγκη", ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ρεθύμνου Μανόλη Όθωνα.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΟΕΚ Γωγώ Κωτίδου δήλωσε: "Στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε είναι πολύ θετικό ότι ο οργανισμός δίνει χαρά σε οικογένειες που έχουν ανάγκη… Σιγά, σιγά μπορούμε όλοι να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και ευελπιστώ να συνεχίσουμε να δίνουμε το παρών σε παρόμοιες εκδηλώσεις".
Keywords
Τυχαία Θέματα