Σίλβιο: Εμείς έχουμε συνεχώς στο μυαλό μας το συμφέρον της χώρας

Ο Λαός της Ελευθερίας πρόκειται να παρουσιάσει στο κοινοβούλιο οκτώ νομοσχέδια, συμπεριλαμβανομένης της πρότασης για την κατάργηση του φόρου κατοικίας, ανακοίνωσε ο ηγέτης του κόμματος, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε μια προσπάθεια να αναλάβει πρωτοβουλίες παρά το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η χώρα.

«Ενώ τα άλλα κόμματα έχουν επικεντρωθεί στο να σπαταλάνε το χρόνο τους, εμείς, ο Λαός της Ελευθερίας, έχουμε συνεχώς στο μυαλό μας το συμφέρον της χώρας», είπε ο Μπερλουσκόνι σε ανάρτηση στο Facebook.

Όπως
εξήγησε, τα οκτώ νομοσχέδια θα αντανακλούν το πρόγραμμα που είχε προτείνει το κόμμα του κατά την προεκλογική περίοδο. Θα είναι «συγκεκριμένες προτάσεις που θα έχουν άμεσα θετικό αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία και την κοινωνία, με μέγιστο μέλημα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Ο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι το κόμμα του θα παρουσιάσει τις προτάσεις λεπτομερώς στις 13 Απριλίου και ότι είναι έτοιμες να υποβληθούν στη Γερουσία.

Οι προτάσεις περιλαμβάνουν την υπόσχεσή του για κατάργηση του φόρου των κύριων κατοικιών, την αναθεώρηση των εξουσιών του πρακτορείου Equitalia για την είσπραξη των φόρων και την ακύρωση της δημόσιας χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων.

Στη λίστα των νομοσχεδίων περιλαμβάνονται επίσης μεταρρυθμίσεις στο δικαστικό και φορολογικό σύστημα και μια πρόταση για την αναθεώρηση του συντάγματος της χώρας ώστε να ενισχυθούν οι εξουσίες του πρωθυπουργού.

Ορισμένα από τα νομοσχέδια που προτείνει ο Μπερλουσκόνι ίσως βρουν υποστήριξη και από άλλα κόμματα, αφού και ο Γκρίλο είχε κάνει έκκληση για την κατάργηση του φόρου για τις κύριες κατοικίες και την δημόσια χρηματοδότηση των κομμάτων.

Και το κυβερνητικό κενό παραμένει...

Χωρίς κυβέρνηση (ο Μάριο Μόντι παραμένει υπηρεσιακός πρωθυπουργός) και με τα δύο σώματα διχασμένα (η Βουλή στη κεντροαριστερά, η γερουσία στη κεντροδεξιά), η Ιταλία αναζητά από τον Φεβρουάριο βιώσιμη κυβέρνηση.

Ο αμφισβητούμενος πλέον εσωκομματικά ηγέτης της κεντροαριστεράς, Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, αρνήθηκε κάθετα την πρόταση του Μπερλουσκόνι για σχηματισμό συμμαχίας, ενώ με τη σειρά του ο Μπέπε Γκρίλο και το κίνημά του των 5 αστέρων απέρριψε την αντίστοιχη πρόταση του Μπερσάνι.

Ο Μπερλουσκόνι, από την πλευρά του, δεν δείχνει πρόθυμος να στηρίξει οποιοδήποτε σχήμα και βάζει τους δικούς του όρους και τα μικρότερα σχήματα, όπως αυτό του Μόντι έχουν περιθωριακό ρόλο αφού, ακόμα και δίπλα σε κάποιο μεγάλο, ο σχηματισμός κυβέρνησης δεν είναι εφικτός.

Τις επόμενες εβδομάδες τα σώματα πρέπει να εκλέξουν νέο πρόεδρο, ένα ζήτημα για το οποίο θα δοθεί πολιτική μάχη και θα κρίνει αν και κατά πόσο η χώρα θα πάει σε λίγους μήνες ξανά σε εκλογές.
Keywords
Τυχαία Θέματα