Σκότωσαν στρατιώτες στην Υεμένη

Ομάδα ενόπλων που οι αρχές θεωρούν ότι είναι μέλη της αλ Κάιντα σκότωσαν έξι στρατιώτες στην επαρχία αλ Μπάιντα της βόρειας Υεμένης το Σάββατο, γράφει ο επίσημος ειδησεογραφικός ιστότοπος 26η Σεπτεμβρίου .

Η ομάδα των 20 και πλέον ενόπλων, με δύο οχήματα, επιτέθηκε εναντίον του στρατοπέδου Λαμασάν στην πόλη Ραντάα ανοίγοντας πυρ και διαφεύγοντας, είπε ο Άμερ αλ Σαϊμπάρι, επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας στην περιοχή.

Οι δράστες της επίθεσης πέταξαν επίσης χειροβομβίδες, είπε ο ίδιος
στον ιστότοπο, τον οποίο επιμελείται το υπουργείο Άμυνας.

Σε άλλο επεισόδιο το Σάββατο στην πόλη Τάιζ τουλάχιστον 15 αντικυβερνητικοί διαδηλωτές τραυματίστηκαν όταν μασκοφόροι και ελεύθεροι σκοπευτές ακροβολισμένοι σε ταράτσες κτηρίων άνοιξαν πυρ εναντίον τους με πραγματικές σφαίρες, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Οι διαδηλωτές στις πόλεις του νότου συνέχισαν και χθες την εκστρατεία πολιτικής ανυπακοής με στόχο να αναγκάσουν τον πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ να παραιτηθεί.

Ο Σάλεχ, που ασκεί την εξουσία στη χώρα της αραβικής χερσονήσου επί 32 χρόνια, αρνείται να αποχωρήσει παρά τις ταραχές που συνεχίζονται στη χώρα επί σχεδόν τέσσερις μήνες. Ο χαρακτηριζόμενος ως σύμμαχος-κλειδί των ΗΠΑ, Σάλεχ υπαναχώρησε τις τελευταίες ημέρες από τη συμφωνία που πρότεινε το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου (GCC) για την μεταβίβαση της εξουσίας. Επιμένει ότι θα ολοκληρώσει τη θητεία του παρά τις εκκλήσεις χωρών της περιοχής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναθεωρήσει τη στάση του.

Ο απολογισμός των νεκρών στις διαδηλώσεις έχει ξεπεράσει τους 150, σύμφωνα με οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Keywords
Τυχαία Θέματα