Σκοτώθηκαν τέσσερις στραιτώτες του ΝΑΤΟ

Ένας φερόμενος ως στασιαστής αφγανός στρατιώτης σκότωσε ένα μέλος των Νατοϊκών δυνάμεων στο νότιο τμήμα του Αφγανιστάν, ενώ τρείς ακόμα ξένοι στρατιώτες μέλη της Νατοϊκής δύναμης Isaf έχασαν τη ζωή τους από την πτώση ελικοπτέρου αλλά και από μια βομβιστική επίθεση.

Η Isaf επιβεβαίωσε ότι ένας άνδρας που φορούσε στολή του αφγανικού στρατού, χωρίς λόγο έστρεψε το όπλο του κατά ανδρών της Isaf με αποτέλεσμα ένας εξ αυτών να χάσει τη ζωή
του. Το όνομα του ξένου στρατιώτη και η εθνικότητά του δεν ανακοινώθηκαν.

Πληροφορίες του στρατηγού Άμπντουλ Χαμίντ Ουάρντακ, διοικητή των στρατιωτικών δυνάμεων που επιχειρούν στο νότο, αναφέρουν πως ο νεκρός στρατιώτης ήταν από την Αυστραλία και μετείχε στις επιχειρήσεις των συμπατριωτών του στην περιοχή Χόρα στην επαρχία Ουρουζγκάν.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο δράστης έχει εξαφανιστεί και καταζητείται.

Από την πλευρά του εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Γιούσεφ Αχμάντι ισχυρίστηκε ότι ο δράστης είναι ένας από τους εν υπνώσει πράκτορες των Ταλιμπάν ο οποίος σκότωσε επτά ξένους στρατιώτες πριν εξαφανιστεί.

Ένας ακόμα στρατιώτης της Isaf έχασε τη ζωή του από την πτώση ελικοπτέρου ενώ και δύο ακόμα ξένοι στρατιώτες όταν το όχημά του έπεσε σε βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε δρόμο επίσης στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου οι Ταλιμπάν έχουν ενεργοποιηθεί υπερβολικά το τελευταίο διάστημα.

Μόνο φέτος πάνω από 200 ξένοι στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους σε διάφορες επιθέσεις ή δυστυχήματα στο Αφγανιστάν.
Keywords
Τυχαία Θέματα