Σόϊμπλε: Ηράκλεια η προσπάθεια του Α.Σαμαρά

«Η προσπάθεια που καταβάλλει ο Σαμαράς είναι ηράκλεια», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Από την άλλη πλευρά, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε απέρριψε κάθε ενδεχόμενο αναδιαπραγμάτευσης του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποφύγει τις δομικές μεταρρυθμίσεις αν θέλει να επιστρέψει στις
αγορές, τόνισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξη του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Τα προβλήματα της Ελλάδας υπάρχουν εδώ και δεκαετίες και ο λαός αντιμετωπίζει μία μεγάλη κρίση δημοσιονομικής προσαρμογής. Ομως, δεν υπάρχει δρόμος για να παρακαμφθούν αυτές οι προσπάθειες, σημειώνει.

«Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα», υπογραμμίζει «αλλά δεν μπορεί να αποφύγει τις δομικές μεταρρυθμίσεις. Δεν υπάρχει εύκολη λύση αν θέλει η Ελλάδα να έχει ξανά πρόσβαση στις αγορές».

» Για λόγους εσωτερικής πολιτικής, η εφαρμογή του προγράμματος καθυστέρησε. Τώρα η τρόικα πρέπει να εξετάσει την κατάσταση με τη νέα ελληνική κυβέρνηση και στη συνέχεια πρέπει να εξάγει συμπεράσματα. Όμως είναι στο χέρι της ελληνικής κυβέρνησης να εξηγήσει στο λαό τι είναι απαραίτητο για τη χώρα», καταλήγει.

Βεστερβέλε: Οχι στην επαναδιαπραγμάτευση

«Βλέπω ότι στην Ελλάδα επιθυμούν αναδιαπραγμάτευση των πραγμάτων και ότι ουσιαστικά θέτουν υπό αμφισβήτηση τις υποχρεώσεις για μεταρρυθμίσεις στη χώρα. Το λέω απλά: Αυτό δεν γίνεται. Είναι ένας Ρουβίκωνας τον οποίο δεν πρόκειται να διαβούμε» προειδοποιεί ο γερμάνος υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, με συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild.

Ο γερμανός υπουργός κάλεσε τους Ελληνες να δείξουν καθαρά ότι θέλουν να παραμείνουν στην ευρωζώνη.

«Η Ελλάδα δεν πρέπει απλώς να λέει ότι θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη, αλλά πρέπει επίσης να ενεργήσει με μια σαφή πολιτική μεταρρυθμίσεων και να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της» τόνισε ο Βεστερβέλε.
Keywords
Τυχαία Θέματα