Σταμάτησε να εκπέμπει η κρατική τηλεόραση

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ακτής Ελεφαντοστού, που παρέμενε πιστό στον απερχόμενο πρόεδρο Λορέν Γκμπαμπό , σταμάτησε να εκπέμπει σήμα την Πέμπτη, μετά από ώρες ένοπλων συγκρούσεων που διεξάγονταν κοντά στις κεντρικές του εγκαταστάσεις στο Αμπιτζάν.

Οι κάτοικοι της πόλης ανέφεραν ότι ο τηλεοπτικός σταθμός διέκοψε τη λειτουργία του λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και ενώ μετέδιδε, επανειλημμένα, εικόνες του έκπτωτου προέδρου Γκμπαμπό και της συνοδείας του.

Δεν έχει γίνει γνωστό ποια ήταν η αιτία της διακοπής της λειτουργίας της κρατικής τηλεόρασης,
αλλά κατά τη διάρκεια του απογεύματος και αργότερα, δυνάμεις πιστές στον αντίπαλο του Λορέν Γκμπαμπό, Αλασάνε Ουαταρά, τον οποίο η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζει ως νικητή των προεδρικών εκλογών στη χώρα, μάχονταν με υποστηρικτές του έκπτωτου προέδρου, στη γειτονιά Κοκοντί του Αμπιτζάν, κοντά στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού δικτύου.

Νωρίτερα τόσο το Παρίσι που έχει αναπτύξει δύναμη 1.000 ανδρών στην Ακτή Ελεφαντοστού για την προστασία των Γάλλων πολιτών, όσο και ο Λευκός Οίκος είχαν αποστείλει τελεσίγραφο στον απερχόμενο πρόεδρο Γκμπαμπό να παραδώσει άμεσα την εξουσία και να τερματίσει την εκστρατεία βίας και κατατρομοκράτησης των πολιτών της χώρας του.

Εν τω μεταξύ ο Γκμπαμπό, σύμφωνα με το στρατόπεδο του Ουαταρά, βρίσκεται περικυκλομένος στο Αμπιτζάν. Ο ΟΗΕ ανέφερε ότι τα περισσότερα μέλη των ένοπλων που τον υποστηρίζουν, τον έχουν εγκαταλείψει πλέον, την τέταρτη ημέρα της γενικής επίθεσης που έχουν εξαπολύσει οι δυνάμεις του αντιπάλου του.

Ο Πρωθυπουργός που έχει διοριστεί από τον Ουαταρά, Γκιγιόμ Σορό, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο κ. Γκμπαγκμπό έχει διορία "έως τις 19:00 (GMT) να παραιτηθεί", αλλιώς "θα πάμε να τον αναζητήσουμε εκεί πού είναι".
Keywords
Τυχαία Θέματα