Στην Αθήνα ο Ρομπάι

Σήμερα καταφθάνει στην Αθήνα ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό, αλλά και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο κ.Ρομπάι θα συναντηθεί στις 12:45 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στο Προεδρικό Μέγαρο. Στις 13:30, ο Χέρμαν Βαν
Ρομπάι θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα συμμετάσχει σε εκδήλωση του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) με θέμα «Ελλάδα και Ευρώπη: Κτίζοντας το μέλλον σε δύσκολους καιρούς».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, σε μια προσπάθεια να αποσυνδέσει την επίσκεψη Ρομπέι με το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης ή με τα προβλήματα επίτευξης των στόχων του μνημονίου απάντησε ότι "δεν υπάρχει καμία τέτοια σύνδεση" και επισήμανε πως "πρέπει να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με μια διαρκή φημολογία για αναδιάρθρωση, εκλογές και ό,τι άλλο θα μπορούσε να συμβεί στη σφαίρα της φαντασίας".

Πεποισμένος ότι ο ελληνικός λαός θα ξεπεράσει τις παρούσες δυσκολίες και θα ανακάμψει, δηλώνει, ο πρόεδρος του Ευρωπαικού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, σε συνέντευξή του, στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Αναφερόμενος δε στη συζήτηση περί αναδιάρθρωσης του χρέους, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι " στον πραγματικό κόσμο δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις". Επισημαίνει δε ότι είναι απαραίτητο να δοθεί πίστωση χρόνου, μέχρι οι μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί, να αρχίσουν να φέρνουν αποτελέσματα .
Keywords
Τυχαία Θέματα