Στην τελική ευθεία για νέο Πρόεδρο το ΠΑΣΟΚ

Με την ομιλία του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη, έκλεισε η συνεδρίαση του οργάνου και ξεκίνησε η διαδικασία της υποβολής και της ανακήρυξης των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του κινήματος.

Η ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων αναμένεται να γίνει είτε με πολιτική απόφαση του οργάνου, όπως πρότειναν ο Χρήστος Παπουτσής και ο Στέφανος Τζουμάκας, είτε με την υποβολή υπογραφών, όπως υποστηρίζει η πλευρά Βενιζέλου.


Είχε προηγηθεί η έγκριση της εισήγησης του προέδρου του κινήματος και των εισηγήσεων του απολογισμού, του Παντελή Οικονόμου, και του προγράμματος, του Πάρη Κουκουλόπουλου, ενώ η πρόταση του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου να γίνει παράλληλα με την εκλογή του προέδρου και κομματικό δημοψήφισμα, παραπέμφθηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο.

Ο κ. Καχριμάκης δήλωσε ότι η διαδικασία εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τη βάση, παρότι αμφισβητήθηκε, είναι ευκαιρία για μία προθέρμανση του κινήματος ενόψει των εκλογών, για να υπάρξει εξωστρέφεια.

Ο ίδιος επέκρινε πρακτικές των περασμένων χρόνων, όταν στελέχη που βρίσκονταν στην εξουσία αγνοούσαν το κόμμα κατά τις επισκέψεις τους στην περιφέρεια και είχαν επαφές με φορείς, ενώ τώρα που βρίσκονται εκτός εξουσίας αναζητούν το «πάρκινγκ» του κόμματος.

Το ΠΑΣΟΚ, τόνισε επίσης, έχει στο DNA του την εξωστρέφεια και όλο αυτό το διάστημα, παρά τα προβλήματα, ήταν το μόνο κόμμα που βγήκε στον κόσμο, σε αντίθεση με τη ΝΔ, η οποία «επί 2,5 χρόνια δεν ανέλαβε ούτε μία εξωστρεφή πρωτοβουλία».

Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου ανέφερε ότι ενόψει και των εκλογών, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αναδιατάξει και να κινητοποιήσει τις δυνάμεις του, να δείξει ότι έχει πάρει τα μηνύματα και έχει μάθει από τα λάθη του.

Τοποθετήσεις Π. Οικονόμου και Π. Κουκουλόπουλου

Για «ευρύτατο κοινό τόπο» και «πραγματικό σύμφωνο ενότητας και νίκης» για την πορεία του ΠΑΣΟΚ, μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κινήματος, Παντελής Οικονόμου, κάνοντας σύντομο απολογισμό των τοποθετήσεων, που ακούστηκαν από την έναρξη των εργασιών στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος.

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι όλοι συνέτειναν στο ότι προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, η αναδιανομή του εθνικού εισοδήματος και η διαμόρφωση ενός πιο παραγωγικού δημόσιου τομέα.

Τόνισε δε ότι υπάρχει επίγνωση ότι οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ έγιναν με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας, αλλά και η επίγνωση ότι σε αυτή την πορεία υπήρξαν και «μεγάλα λάθη».

Επ' αυτού, μίλησε για στελέχη που έφτασαν στο σημείο να αμφισβητούν ακόμα και τον σκοπό που ήταν η διάσωση της πατρίδας, «συγχέοντας τα μέσα με τους σκοπούς», για στελέχη που «καθαγίασαν» τα μέσα «παρόλο που δεν ήταν σωστά όλα τα μέτρα», καθώς και για μια «πολύ μικρή μειοψηφία που προσπάθησε να μας πείσει ότι τα μέτρα όλα ήταν επιλογές του ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι αποτελεί υποχρέωση να διασφαλιστεί η συνέχεια της κατάστασης σταθ
Keywords
Τυχαία Θέματα