Στο Ισραήλ ο Αναστασιάδης

Ταξίδι στο Ισραήλ προετοιμάζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με τα ενεργειακά ζητήματα στο επίκεντρο της επίσκεψης, η οποία και προσλαμβάνει ιδιαίτερη βαρύτητα μετά την επαναπροσέγγιση Ισραήλ-Τουρκίας. Η επίσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Μάιο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει προηγηθεί τον Απρίλιο επίσκεψη στο Τελ Αβίβ του υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργου Λακκοτρύπη.

Η κυπριακή
κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν ανησυχεί για την εξέλιξη, επισημαίνοντας ότι κινείται από την πλευρά της προς την διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του κράτους.

Την επίσκεψη Αναστασιάδη στο Ισραήλ ανήγγειλε ο υπουργός Εμπορίου, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ύστερα από σύσκεψη, που είχαν ο πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Γ.Λακκοτρύπης, με ΡΑΕΚ, ΔΕΦΑ, ΚΡΕΤΥΚ και ΑΗΚ.

«Ένα από τα πιο ουσιαστικά θέματα που θα συζητήσουμε είναι η συνεργασία με το Ισραήλ σε ενεργειακά θέματα», δήλωσε ο κ. Λακκοτρύπης σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει αρνητικές κινήσεις για την Κύπρο, λόγω της σχέσης Ισραήλ-Τουρκίας, ο υπουργός Εμπορίου απάντησε: «Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι και ευθυγραμμισμένοι με το Υπουργείο Εξωτερικών. Έγιναν συσκέψεις τις προηγούμενες μέρες ακριβώς για αυτό το θέμα».

Και συμπλήρωσε: «Σας διαβεβαιώνω ότι παρακολουθούμε την κατάσταση και θα κινηθούμε και εμείς από την πλευρά μας για να διασφαλίσουμε τα κυριαρχικά δικαιώματα του κράτους».
Keywords
Τυχαία Θέματα