Στόχος τώρα η 6η δόση

Προτεραιότητα είναι η εκταμίευση της έκτης δόσης, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επιχείρησε παράλληλα να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας, αν και χαρακτήρισε δραματική την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα. Αναφερόμενος στο δεύτερο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, σημείωσε πως ο στόχος είναι το νέο PSI (πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων) να ολοκληρωθεί στις αρχές
του 2012. Πρόσθεσε πως πρέπει να αρχίσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την οριστικοποίηση του νέου προγράμματος.

Κατά την υποδοχή του του κ. Ι. Μουρμούρα (από τη ΝΔ) ως υφυπουργού στο υπουργείο Οικονομικών, διαβεβαίωσε πως «μπορούμε όλοι υπό συνθήκες εθνικής ενότητας να ξεπερασουμε την κρίση, να εφαρμόσουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα με θυσίες, που ανοίγει όμως μια προοπτική».

Ο κ. Βενιζέλος παραδέχθηκε πως «οι συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες ... Εχουμε φτάσει στο όριο να διαρραγεί τελείως η συνοχή της κοινωνίας μας ... Δεν θα αφήσουμε να γίνει αυτό».

Πρόσθεσε μάλιστα πως «μπορούμε όλοι μαζί, με δίκαιη κατανομή των βαρών, με αποκατασταση αδικιών και ανισοτήτων, να βγάλουμε τη χώρα από τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει».

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση που συγκροτήθηκε ανέφερε πως «ο ελληνικός πολιτικός πολιτισμός αρχίζει να γράφει μια άλλη σελίδα». Όπως ανέφερε τα κόμματα που συμμετέχουν ανέλαβαν μια «μεγάλη φιλόδοξη και απαιτητική πρωτοβουλία: να μετατρέψουμε τη δυσαρέσκεια την οργή, σε θετική δύναμη ελπίδας και αισιοδοξίας».

Από την πλευρά του ο κ. Μουρμούρας ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΝΔ «για την εμπιστοσύνη του, όπως και τον Πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο». Διαβεβαίωσε πως συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις του «στην εκπλήρωση της συγκεκριμένης αποστολής της νέας αυτής μεταβατικής κυβέρνησης με γνώμονα πάντα την ευημερία του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού».

Προηγήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού Συμβουλίου που συνήλθε υπό την προεδρία του κ. Λουκά Παπαδήμου.

Ο μεταβατικός πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς να ετοιμάσουν σημειώματα με τις προτάσεις τους για τις προτεραιότητες των υπουργείων τους, ώστε να συμπεριληφθούν στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, οι οποίες, πιθανότατα, θα αναγνωστούν το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της κυβέρνησης είναι, αφού προηγηθούν συνεννοήσεις με το Προεδρείο της Βουλής και τα κόμματα, η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή να διεξαχθεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Επίσης, όπως έκανε γνωστό πηγή από το υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως το έλλειμμα του 2011 θα κλείσει κοντά στο 9% του ΑΕΠ.
Keywords
Τυχαία Θέματα