Συμφωνία συνεργασίας Olympic - Cyprus Airways

Οι Κυπριακές Αερογραμμές και η Olympic Air υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στις πτήσεις τους στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η οποία προβλέπει την πραγματοποίηση απευθείας προγραμματισμένων πτήσεων κοινού κωδικού στο δίκτυο δρομολογίων εσωτερικού και εξωτερικού των δύο εταιρειών.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι η συνεργασία ξεκινά στις 27 Μαρτίου με πτήσεις κοινού κωδικού από και προς Λάρνακα, Πάφο καθώς και Αθήνα,
Ρόδο, Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη, αναφέρεται, ενώ από τις 15 Απριλίου θα επεκταθεί για να καλύψει τους περισσότερους προορισμούς εσωτερικού και εξωτερικού της Olympic Air καθώς και πτήσεις των ΚΑ.

Προστίθεται ότι το επιβατικό κοινό θα έχει μεγαλύτερο φάσμα επιλογών σε ταξίδια, με οικονομικότερο ναύλο, σε δεκάδες ελληνικά νησιά και πόλεις καθώς και άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς όπου πετούν οι δύο εταιρίες.

Σύμφωνα με τις διευθετήσεις που έχουν γίνει, ο επιβάτης κάθε εταιρίας θα κερδίζει βαθμούς για τα προγράμματα τακτικών επιβατών Sunmiles των Κυπριακών Αερογραμμών και Travelair Club της Olympic Air για ολόκληρη την διαδρομή μέχρι τον τελικό προορισμό, ανεξαρτήτως αν το ένα τμήμα του ταξιδιού αφορά τη μια εταιρία ή την άλλη.

Η συνεργασία των δύο αεροπορικών εταιριών καλύπτει και τομείς όπως η παροχή υπηρεσιών εδάφους στα αεροδρόμια Κύπρου και Ελλάδας, η συνεκμετάλλευση των αιθουσών διακεκριμένων επιβατών στα αεροδρόμια των δύο χωρών και η διερεύνηση όλων των επιλογών για κοινή αξιοποίηση των υποδομών που διαθέτουν οι δύο εταιρείες στα αεροδρόμια.

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών Γιώργος Μαυρόκωστας δήλωσε ότι «οι προοπτικές της νέας συνεργασίας οδηγούν σε ισχυρότερη παρουσία των δύο εταιριών στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, σε μια πολύ δύσκολη εποχή για τις αερομεταφορές διεθνώς, προσφέροντας σημαντικά οφέλη και πλεονεκτήματα προς το ταξιδιωτικό κοινό».

Παράλληλα ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Olympic Air Γιάννης Καρακαδάς ανέφερε ότι «οι κοινές μας καταβολές και τα υψηλά επίπεδα εξυπηρέτησης των επιβατών που χαρακτηρίζουν τόσο τις ΚΑ όσο και την Olympic Air ενισχύονται ακόμη περισσότερο από αυτή τη συνεργασία, δημιουργώντας ένα ακόμη μεγαλύτερο δίκτυο για τους επιβάτες μας οι οποίοι θα επωφελούνται και από μια κοινή φιλοσοφία αριστείας των προσφερομένων υπηρεσιών μας».
Keywords
Τυχαία Θέματα